2013-03-16 22:12:25
Φωτογραφία για ΧΑΜΟΣ με το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη - ΔΗΜΑΡ: Να μην δηλητηριάσει τον αθλητισμό ο ναζισμός
ΔΗΜΑΡ: 

ΧΑΜΟΣ με το ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη. Φίλαθλοι, κόμματα και απλοί πολίτες ξεσηκώθηκαν με την προκλητική ενέργεια. Ο νεαρός άσος ξέσπασε μετά την επίτευξη του τέρματος και έτρεξε στο κόρνερ, όπου έβγαλε τη φανέλα του. Ο τρόπος που το πανηγύρισε το τέρμα του, όμως, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, καθώς σήκωσε το δεξί του χέρι προς την εξέδρα, κατά τρόπο που θυμίζει ναζιστικό χαιρετισμό.

ΔΗΜΑΡ: Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό

Η Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ για το ναζιστικό  χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της  ΑΕΚ, Γιώργου Κατίδη αναφέρει τα εξής:

"Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη  τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων  που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο  Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο".


Ο νεαρός άσος πάντως δήλωσε λίγο αργότερα στην κάμερα της NOVA:

"Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

'Θέλω να χαρώ τη νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη", ήταν τα λόγια του.

Χαμός σε site και social media

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο facebook και twitter γίνεται πανικός με σχόλια εναντίον του Γιώργου Κατίδη, ενώ και τα περισσότερα site που είναι προσκείμενα στην ΑΕΚ, καταδικάζουν τον νεαρό άσο με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του Γιώργου Μαυρωτά, του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής Πόλο με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που γράφει ότι "τουλάχιστον στον χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλλα, να μείνει λεκές στην ιστορία".

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο διεθνής άσος της Μονακό, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας: "Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α ρε Ελλαδίτσα κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας".

Λίγη ώρα αργότερα έγραψε στο Twitter και ο ίδιος ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος σχολίασε: "Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα" και συνέχισε: "Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή. Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής", λέγοντας ακόμη: "όποιος προσπαθεί να το διαστρεβλώσει θέλω μονάχα το κακό μου. Δεν είμαι ρατσιστής σε καμία περίπτωση".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ