2013-03-18 00:08:03
Φωτογραφία για «…Για να ξαναζήσουμε το παλιό φεριώτικο καρναβάλι !
Του Γιώργου Νικολαϊδη

Ο αποκριάτικος χορός του πολιτιστικού συλλόγου "Κοσμοσωτείρα Βήρας".

Αυτήν την ευχή – πρόταση ανακοίνωσε προς τον Αντιδήμαρχο Φερών & Πρωτογενούς Τομέα Δ. Αλεξανδρούπολης Νικόλαο Γκότση για να γιορτασθεί το επόμενο καρναβάλι στα Φέρε Ν. Εβρου, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ειρήνη Καραδέδου στην δευτερολογία της.

Και σίγουρα θα είχε στο μυαλό της όπως όλοι μας λίγο – πολύ, τις εικόνες από τα έθιμα και τα καρναβάλια των παιδικών της χρόνων στο χωριό μας, τα Φέρε, ανάμεικτες με συναισθήματα, χαρές, γνήσια ξεφαντώματα μα και ανθρώπινες στιγμές, τέτοιες που μένουν για πάντα «καρφωμένες» στο μυαλό των ανθρώπων.

Ο χορός αυτός, ήταν η δεύτερη εκδήλωση του νεοσύστατου Συλλόγου,

με μέλη φεριώτες κατοίκους Θεσσαλονίκης, και του οποίου την ιδέα της ίδρυσης είχε και ¨έριξε¨ κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του «ΒΗΡΑ-ΦΕΡΕΤΖΙΚ-ΦΕΡΕ » στην Θεσσαλονίκη προ τριετίας ο Αντιδήμαρχος.


Μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των Αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Γκότση και Κων/νου Δουνάκη που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, η πρόεδρος αναφέρθηκε στα μέλη και τις δυνατότητες προσφοράς που θα μπορούσαν να επιδείξουν αυτά για την πρόοδο του Συλλόγου.

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κοινωφελή έργα που γίνονται στην πόλη των Φερών και σε σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζονται με την αρωγή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 860 ετών

ζωής της ΒΗΡΑΣ (ΦΕΡΩΝ).

Για την λαχειοφόρο αγορά του χορού πολλά μέλη του Συλλόγου πρόσφεραν με προθυμία πολλά δώρα.

Τέλος, για μια ακόμη φορά και μέσω του γράφοντος, το Δ.Σ. και η πρόεδρος ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την παρουσία τους, καθώς και την διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενοδοχείου “ROYAL” στην Περαία, για την αρτιότατη προετοιμασία και την άριστη εξυπηρέτηση που παρείχαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

Δείτε το σχετικό μας βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ