2013-03-20 01:51:03
Φωτογραφία για Νοβότνι: Το όχι της Κύπρου είναι κακό για την ίδια τη χώρα
Η καταψήφιση από το κυπριακό κοινοβούλιο της πρότασης για την επιβολή εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις δεν θα έχει... μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρωζώνη αλλά θα επηρεάσει την ίδια την Κύπρο, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότν, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Για την Κύπρο, φυσικά, θα είναι σημαντικό πρόβλημα", δήλωσε ο Nowotny ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Εφόσον η Κύπρος δεν συμβάλει με το μερίδιο της των 5,8 δισ. ευρώ στο πακέτο διάσωσης "θα μπορώ να υποθέσω ότι και οι προηγούμενες υποσχέσεις είναι άκυρες. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σχεδόν στο σημείο μηδέν", δήλωσε.

Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι "δεν ήταν μάλλον πολύ έξυπνο σε πολιτικό επίπεδο" να μπουν και οι μικροκαταθέτες στο σχέδιο για την εισφορά.

Ο Nowotny δήλωσε ότι προηγήθηκαν συζητήσεις για το αν η Κύπρος είναι συστημικής σημασίας και χρειάζεται να διασωθεί.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη ο Nowotny δήλωσε "σίγουρα αυτό δεν είναι το [επιθυμητό] από την πλευρά της Ευρωζώνης… αλλά κανείς θα πρέπει να σημειώσει ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη απαιτεί έναν βαθμό πειθαρχίας, μια ορισμένη ετοιμότητα για ορθολογική δράση".

Επανέλαβε εξάλλου προηγούμενα σχόλια του ότι η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση η οποία δεν έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν άλλες χώρες.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ