2013-03-20 07:14:04
Φωτογραφία για Προκαλεί εκ νέου η Πιονγιάνγκ
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε σήμερα «ασυγχώρητη πρόκληση» τις εκπαιδευτικές πτήσεις... αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 πάνω από τη Νότια Κορέα, ως μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων των δυνάμεων της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, και απείλησε με στρατιωτική δράση, εάν συνεχιστούν.

«Αυτή είναι μια ασυγχώρητη πρόκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν στρατηγικές (στρατιωτικά μέσα) με πυρηνικές δυνατότητες στην κορεατική χερσόνησο, όπου η κατάσταση είναι κοντά σε πόλεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ και υποσχέθηκε μια «σθεναρή στρατιωτική απάντηση εάν τα βομβαρδιστικά κάνουν και άλλες πτήσεις».

Το Πεντάγωνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πτήση- που έγινε στις 8 Μαρτίου-, του βομβαρδιστικού Β-52 πάνω από τη Νότια Κορέα, ήταν στο πλαίσιο της ετήσιας στρατιωτικής άσκησης «Αετός» που διεξάγουν από κοινού Νότια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες. « Το Β-52 μπορεί να εκτελέσει μια σειρά από αποστολές, μεταξύ των οποίων να φέρει κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας, συμβατικές ή πυρηνικές», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λίτλ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ