2013-03-20 21:46:03
Φωτογραφία για Κάμερον: Εγγυημένες οι καταθέσεις Βρετανών στρατιωτών στην Κύπρο
Απαντώντας σε ερωτήματα του αρχηγού των Εργατικών της αντιπολίτευσης ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι το Λονδίνο έχει καταστήσει πολύ σαφές... στην κυπριακή κυβέρνηση πως «όταν είναι σε ισχύ ένα πρόγραμμα εγγύησης καταθέσεων πρέπει να γίνεται σεβαστό». 

Όπως πρόσθεσε ο Βρετανός ηγέτης, «αυτό είναι το νόημα (της εγγύησης), για αυτό ισχύει για τους μικρούς αποταμιευτές».

Σε άλλη ερώτηση του Εντ Μίλιμπαντ για το αν και πότε η κυβέρνηση είχε ενημέρωση από το Eurogroup για την απόφασή του επί της Κύπρου, ο κ. Κάμερον απάντησε ότι ως μη-μέλος της ευρωζώνης η Βρετανία δεν συμμετέχει σε συζητήσεις επί διασώσεων των χωρών-μελών.

Ο ηγέτης των Εργατικών σχολίασε ότι η απόφαση του Eurogroup υπονομεύει την εμπιστοσύνη σε όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι Βρετανοί στρατιώτες στην Κύπρο θα αποζημιωθούν για τις όποιες απώλειες υποστούν οι καταθέσεις τους. Αναφέρθηκε στην αποστολή 1 εκατομμυρίου ευρώ με στρατιωτικό αεροσκάφος στις βάσεις στην Κύπρο για περίπτωση ανάγκης και πρόσθεσε ότι παγώνει η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε δικαιούχους με λογαριασμούς στην Κύπρο για προληπτικούς λόγους.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Φυγαδεύτηκε» ο Δώνης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Φυγαδεύτηκε» ο Δώνης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ