2013-03-21 12:00:14
Φωτογραφία για Πάτρα: O Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στην Πολιτεία
Ο αγαπημένος ροκ τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναμένεται να έρθει στην Πάτρα για μια μοναδική συναυλία στο στεγασμένο πάρκινγκ του Πολυχώρου Πολιτεία (1.200 τ.μ.) στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα την επόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Μαζί του θα είναι το Πατρινό γκρουπ "Παρρησία".

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με τέσσερις σχεδόν δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του τραγουδιού, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ερμηνευτές αλλά και από τους πιο χαρισματικούς περφόρμερ, με εμφανίσεις, που ξεχωρίζουν για τον παλμό και τον ηλεκτρισμό τους.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1950 κοντά στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, ξεκίνησε την καριέρα του το 1973. Σημαντικός σταθμός στο ξεκίνημα του ήταν η συνάντηση και συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και η συμμετοχή του στην ηχογράφηση του δίσκου του Μάνου Λοΐζου «Τα τραγούδια του δρόμου».

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε να ερμηνεύει τραγούδια με ήχο σαφώς πιο ηλεκτρικό και στίχο πιο αιχμηρό και πιο παρεμβατικό. Αυτό έγινε σταδιακά, ξεκινώντας με δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν το 1978 και 1982 αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε ως τίτλο το όνομα του και περιλάμβανε τραγούδια του Αντώνη Βαρδή, και διασκευές τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη.


Ο δεύτερος, το θρυλικό άλμπουμ «Φοβάμαι», με τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Ζουγανέλη και του Γιάννη Γλέζου, είχε μεγάλη αποδοχή και θεμελίωσε την μετέπειτα πορεία του μέχρι σήμερα. Από τις μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι ο «Κουρσάρος», το «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία», το «Ελλάς», το «Για μένα τραγουδώ», κ.α.

Πιο ώριμος και πιο «θυμωμένος» από ποτέ, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου καταφθάνει στην Πάτρα για ένα μοναδικό live, για να πυροδοτήσει τη σκέψη και να δώσει φωνή στις πιο βαθιές ανησυχίες του κοινού που τον ακολουθεί πιστά τόσα χρόνια τώρα.

Βασικός πυρήνας των εμφανίσεων του τα τραγούδια που αγάπησε και αγαπήσαμε, τραγούδια που μας ταξίδεψαν, που δεν έχουν χαθεί στο χρόνο, και που χάρη στον δυναμισμό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου συνθέτουν ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, γεμάτο ενέργεια.

Δεν θα απουσιάσουν φυσικά και τραγούδια του πρόσφατου άλμπουμ του με τίτλο «Αφετηρία», όπου νέοι συνθέτες ανέλαβαν να δώσουν μελωδίες σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου μέσα από έναν πρωτότυπο διαγωνισμό στο internet για την ανάδειξη νέων δυνάμεων στο ελληνικό τραγούδι.

Πιο επίκαιρος από ποτέ… ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια… ντύνει τις σκέψεις και.… δίνει ρυθμό στις ανησυχίες του κόσμου. Η ορχήστρα που θα τον συνοδεύει συγκροτείται από τους,

Αντρέας Αποστόλου – πιάνο

Φρόσω Στυλιανού - τραγούδι / φωνητικά

Βαγγέλης Πατεράκης - μπάσο

Στέφανος Δημητρίου – ντράμς

Γιάννης Αυγέρης - κιθάρα / φωνητικά

Meri Brozi - βιολί / τραγούδι

Γιάννης Δίπλας – επιμέλεια φώτων

Αλέκος Μπίτος – επιμέλεια ήχου

Ενορχήστρωση : Αντρέας Αποστόλου

Οργάνωση Παραγωγής : STRAY MUSIC

Πολυχώρος Πολιτεία - Πάτρα

Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 84

Ώρα έναρξης: 20.00

Πληροφορίες: 2610 342200, 2610 312079
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ