2013-03-22 18:54:03
Φωτογραφία για Φινλανδία: Αύξηση 33% στα κέρδη της κεντρικής τράπεζας το 2012
Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης ενίσχυσε τα κέρδη της Τράπεζας της Φινλανδίας κατά το εντυπωσιακό... 33% το 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Τα ετήσια κέρδη μετά από προβλέψεις της Τράπεζας της Φινλανδίας διαμορφώθηκαν σε 337 εκατ. ευρώ το 2012 από 254 εκατ. ευρώ το 2011. Η κεντρική τράπεζα θα μεταβιβάσει το 67% των κερδών ή 227 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Τα κέρδη της τράπεζας προέρχονται κυρίως από επενδύσεις σε ξένα αποθεματικά και άλλα χρηματοοικονομικά στοιχεία και από τους τόκους σε τραπεζογραμμάτια και στη νομισματική πολιτική.

Η Φινλανδία ανήκει στις χώρες της Ευρωζώνης και η μεγάλη άνοδος στα κέρδη της προέρχεται εν μέρει από τα έκτακτα μέτρα πολιτικής της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των αναταράξεων στην Ευρωζώνη εν μέσω της κρίσης χρέους.


Ειδικότερα, η Τράπεζα της Φινλανδίας, επωφελήθηκε από τον μεγαλύτερο αριθμό πράξεων νομισματικής πολιτικής και τα έσοδα από το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ.

Η Τράπεζα της Φινλανδίας κατέγραψε 998 εκατ. ευρώ σε έσοδα από τόκους το 2012, εμφανίζοντας αύξηση 69% από τα 592 εκατ. ευρώ του 2011.

Η τράπεζα κατέγραψε επίσης έκτακτα κέρδη 119 εκατ. ευρώ από τραπεζογραμμάτια markka τα οποία δεν ανταλλάχθηκαν. Τα παλιά εθνικά τραπεζογραμμάτια έπαυσαν να αποτελούν νόμιμο χρήμα και να μετατρέπονται σε ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου του περασμένου έτους.

Οι λειτουργικές δαπάνες της Τράπεζας της Φινλανδίας διαμορφώθηκαν σε 92 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας ελαφρώς από 93 εκατ. ευρώ το 2011.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
CyDialer: Cydia tweak update
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
CyDialer: Cydia tweak update
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ