2013-03-23 08:48:04
Φωτογραφία για Μακάριοι όσοι ζουν σε ενδιαφέροντες καιρούς
Το ρητό ασφαλώς είναι λειψό αφού αν έχεις χάσει το ενδιαφέρον για τη ζωή, τότε οι καιροί είναι ου ΜΕΝΕΤΟΙ και η μακαριότητα φαίνεται να ισχύει μόνο αδεία ποιητική.

Και γιατί χάθηκε το ενδιαφέρον για τη ζωή? Διότι δεν γίνεται να διαιωνίζεται εσαεί η εξωστρεφική ουτοπία ¨βγάζω 2 και σκορπάω 3¨, που μας εμφύσησε η μεταπολιτευτική γενιά, η τόσο υλόφρων και εγωκεντρική.

Τελικά μακάριοι είναι ,κατά μια έννοια, αυτοί που κατάλαβαν εγκαίρως το ψεύδος της ζωής… Αυτοί που δεν θεωρούν τη θλίψη άλλοθι για να παραιτηθούν από τη δράση και την αντικειμενική ηθική Δεν ξέρω πόση ακριβώς δουλειά χρειάζεται για να γυρίσει η Ήλιος, ωστόσο γνωρίζω ότι οι αγώνες επιβάλλεται να είναι ομαδικοί. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η συνεργική δράση και περιορίζει την έκταση της ζημιάς και κλείνει τις στρεσογόνες βαλβίδες με μιάς.

Επιμύθιο:Τρέσα λέμε αυτόν που εκδηλώνει τάσεις οπισθοχώρησης ή φυγής από το πεδίο της μάχης ,λέμε τον ρίψασπι. Και σίγουρα δεν ανήκει στη σφαίρα του τυχαίου η συνάρτηση του ΤΡΕΣΑ με το ΣΤΡΕΣ -¨το βάζω στα πόδια γιατί δεν αντέχει η θλιβερή, απαίδευτη ,εθισμένη και βολεμένη ψυχή μου τις αγωνιστικές προοπτικές…¨ Το παρόν αφιερώνεται σε όσους αντέχουν ακόμη να επιμένουν στην αξιοπρέπεια περιφρονώντας τη φυγοπονία.


Κατσάρας Γ. Γιάννης Καθηγητής

Φ. Α, Αγροτικός Ιατρός επί θητεία Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ