2013-03-23 19:58:10
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν 3 από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
Στα ορεινά των Τρικάλων έχει περιοριστεί το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει από εδάφους και αέρος η Αστυνομία για να εντοπίσει τους ένδεκα σκληρούς Αλβανούς κακοποιούς που απέδρασαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής στις φυλακές.

Δύο από τους δραπέτες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ λίγο αργότερα ( 16:00) συνελλήφθη ένας ακόμα δραπέτης ανεβάζοντας των αριθμό των συλληφθέντων στους τρεις. Ο τελευταίος δραπέτης εντοπίστηκε στην περιοχή Κρηνίτσα των Τρικάλων, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχαν συλληφθεί νωρίτερα άλλοι δυο ομοεθνείς του στον οικισμό Λογγάκι.

Επιπλέον άλλοι τέσσερις που και αυτοί κατέφυγαν στο βουνό της περιοχής έχουν εγκλωβιστεί και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Ωστόσο, οι πλέον επικίνδυνοι από τους δραπέτες, που θεωρούνται και ως «εγκέφαλοι» της αιματηρής συμπλοκής, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και δεν αποκλείεται να βρίσκονται εκτός Θεσσαλίας. To λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι συνεργοί των κρατουμένων οι οποίοι άνοιξαν πυρ από την εξωτερική πλευρά των φυλακών Τρικάλων κατά των εξωτερικών φρουρών, βρέθηκε καμένο ολοσχερώς στη Λάρισα.


Μεταξύ των δραπετών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο 35χρονος Αλβανός που είχε αποδράσει και πάλι με κινηματογραφικό τρόπο στις 12 Οκτωβρίου μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων, όταν πάνοπλοι συνεργοί του είχαν ανοίξει πυρ με «Καλάσνικοφ» εναντίον των τριών εξωτερικών φρουρών που τον συνόδευαν και τραυμάτισαν ελαφρά στον κρόταφο έναν από αυτούς! Την επόμενη νύχτα, ο δραπέτης συνελήφθη μετά από πολύωρη ανταλλαγή πυρών ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τους τέσσερις συνεργούς του στον Κόκκινο Μύλο Αττικής. Ο 34χρονος εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά οι ομοεθνείς του κατάφεραν να διαφύγουν πυροβολώντας τους αστυνομικούς και μόνο ένας από αυτούς συνελήφθη.

Στο μεταξύ, η έρευνα στις φυλακές συνεχίζεται για να βρεθεί το οπλοστάσιο που είχαν στα χέρια τους οι κατάδικοι που βοήθησαν εκ των έσω την απόδραση των ένδεκα συμπατριωτών τους, αλλά και να ταυτοποιηθούν αυτοί που πυροβόλησαν τους εξωτερικούς φρουρούς. Μεγάλη δύναμη πυρός είχαν και οι συνεργοί τους που άνοιξαν ταυτόχρονα πυρ από την εξωτερική πλευρά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σε διάφορα σημεία βρέθηκαν κρατήρες από εννέα (!) χειροβομβίδες τις οποίες είχαν πετάξει οι επιτιθέμενοι, ενώ άλλες δυο χειροβομβίδες δεν είχαν εκραγεί αν και είχε αφαιρεθεί η περόνη! Στις σκοπιές που δέχθηκαν την επίθεση, καταμετρήθηκαν πάνω από 75 τρύπες από τα πυρά, ενώ συνελέγησαν εκατοντάδες κάλυκες και αρκετές ακέραιες σφαίρες. Τα ευρήματα εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι τουλάχιστον έξι αποφασισμένοι κακοποιοί που βοήθησαν στην απόδραση.

Οι αστυνομικοί εξασφάλισαν άδεια από την αρμόδια Εισαγγελία για να γίνει σάρωση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της ευρύτερης περιοχής και να καταγραφούν όλες οι κλήσεις που έγιναν μέσω κινητών σε ακτίνα 600 μέτρων από τις φυλακές, από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ως τις 7 τα ξημερώματα του Σαββάτου που ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Έτσι –πιστεύουν- θα μπορέσουν να εξακριβώσουν ποιοι και με ποιον τρόπο συντόνισαν τις ταυτόχρονες επιθέσεις.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ