2013-03-24 13:33:06
Φωτογραφία για Hλεία: Αν δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι τις 5 Απριλίου τους περιμένει πρόστιμο!
Πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 41 ευρώ για τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα (με σφραγίδα υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών) θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους αν δεν προλάβουν τον τεχνικό έλεγχο που πλέον απαιτείται μέχρι τις 5 Απριλίου, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 2013 και βάσει της οποίας προσδιορίζονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμου ελέγχου για μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση 8913/1089 (ΦΕΚ 501 Β) προσδιορίζει τα πρόστιμα του εκπρόθεσμου ελέγχου για μοτοσικλέτες που όφειλαν να έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, το οποίο είχε εκδοθεί στις 11 Μαΐου 2011. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα έπρεπε να περάσουν τεχνικό έλεγχο οι δίκυκλες μοτοσικλέτες στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κάτι που έληξε στις 31 Μαΐου 2012 (!) με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες αυτή τη στιγμή να βρίσκονται «μετέωροι».


Δύο εβδομάδες για τεχνικό έλεγχο

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ, φαίνεται η απόφαση αυτή του Υπουργείου να μην «παίρνει» παράταση καθώς ήδη όσοι προλάβουν θα έχουν στη διάθεσή τους δύο περίπου εβδομάδες (Έως τις 5 Απριλίου 2013) για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τεχνικού ελέγχου της μοτοσικλέτας ή του μοτοποδηλάτου τους. Ξεκαθαρίζεται πάντως, πως ο τεχνικός έλεγχος και κατ’ επέκταση το πρόστιμο, αφορά μόνο μοτοσικλέτες ή μοτοποδήλατα που έχουν πιστοποιηθεί στη διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών και όχι για όσα η άδειά τους έχει εκδοθεί από τα κατά τόπους τμήματα Τροχαίας του Νομού.

Όσοι δεν πέρασαν θα μπουν στη λίστα

Από την άλλη, στη λίστα των εκπρόθεσμων ελέγχων θα μπουν όσοι ιδιοκτήτες δεν έκαναν κατά το διάστημα που όριζε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και που έληξε στις 31 Μαΐου 2012, τεχνικό έλεγχο τη δίκυκλη μοτοσικλέτα τους ενώ βάσει της ΚΥΑ ανώτερη τιμή προστίμου που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι έχουν υπερβεί τους 6 μήνες, είναι τα 33 ευρώ για μοτοποδήλατα και 41 ευρώ για μοτοσικλέτες.

Ουσιαστικά, με δεδομένο πως η πρόσκληση ελέγχου της Π.Ε. Ηλείας, έληξε στις 31 Μαΐου 2012, όλοι οι ιδιοκτήτες δικύκλων που παραμένουν εκπρόθεσμοι, μετά τις 5 Απριλίου, θα πληρώσουν το πρόστιμο των 33 ευρώ ή 41 ευρώ αντίστοιχα.

Σε λειτουργία τα ΚΤΕΟ για τους ελέγχους

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ στον Πύργο, Γιάννης Σπηλιόπουλος, το Κέντρο «Ιονική» αναμένεται να λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες με αυστηρά ραντεβού προκειμένου να προλάβει ο κόσμος να κάνει τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσικλέτας του και μέχρι το διάστημα που απαιτείται ώστε να αποφύγει το υψηλό πρόστιμο που καθορίζει η ΚΥΑ. Ο κ. Σπηλιόπουλος, επίσης επεσήμανε πως όσοι προλάβουν να κάνουν εμπρόθεσμα τον τεχνικό τους έλεγχο τότε δεν πρόκειται να αναγκαστούν να καταβάλλουν το συγκεκριμένο πρόστιμο ωστόσο τόνισε πως πλέον το δελτίο τεχνικού ελέγχου για μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Μεταφορών είναι πλέον απαραίτητο για κάθε έλεγχο.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ