2013-03-24 17:34:03
Φωτογραφία για Αίμα επειγόντως για τα θύματα στο μακελειό της Κοφίνου
Συναγερμός σήμανε στην Κοφίνου και σε ολόκληρε την Κύπρο όταν δόθηκε μήνυμα ότι οι τραυματίες στο σημερινό μακελειό στο χωριό χρειάζονται αίμα. Δεκάδες εκτοπισμένοι έφθασαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών για να δώσουν αίμα ενώ αρκετοί αποτάθηκαν στη Κοινοτική Τράπεζα Αίματος Κοφίνου για να βοηθήσει.

Μέσω διαδικτύου, ο απλός κόσμος κάνει εκκλήσεις στους συμπολίτες μας να τρέξουν στο Νοσοκομείο και να δώσουν αίμα. Ιδιαίτερα, η κατάσταση της γυναίκας που τραυματίστηκε στο σημερινό μακελειό, θεωρείται σοβαρή, και όπως αναφέρεται, χρειάζεται αίμα ομάδας Ο αρνητικό.

Τι έγινε το πρωί

Ένας εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο στη Κοφίνου και τέσσερις άλλοι εκτοπισμένοι στη ίδια κοινότητα σοβαρά τραυματισμένοι, είναι ο τραγικός απολογισμός του μακελειού που συνέβη γύρω στις 10.30 π.μ. του Σαββάτου, σε δύο σημεία της προσφυγικής κοινότητας.

Νεκρός ο Παναγιώτης Σταύρου 54 ετών με καταγωγή από την Αυγόρου και το Φρέναρος, εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο.


Σοβαρά τραυματίες ο γιός του Γιώργος Σταύρου, 28 ετών. Στη δεύτερη σκηνή, σοβαρά τραυματίες οι κρεοπώλες Αδάμος Μηλιώτης, 37 ετών, και Παναγιώτης Μηλιώτης, 36 ετών. Σοβαρά τραυματισμένη στη ατυχία της να βρεθεί στη «γραμμή» του φονικού όπλου, η Καίτη Χαραλάμπους, 35 ετών, που μπήκε στο κρεοπωλείο για να ψωνίσει για το σπίτι της.

Ο Παναγιώτης Σταύρου, το 54χρονο θύμα, πήγε να βοηθήσει στη επιδιόρθωση εγκαταλελειμμένης κατοικίας την οποία η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης εγκαταλελειμμένων περιουσιών, παραχώρησε στο γιό του Γιώργο. Στο σπίτι είχαν πάει νωρίτερα ένας εργάτης και ένας υδραυλικός για να βοηθήσουν στη έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού τα οποίο κατείχε από το 1974 ο μακαρίτης σήμερα πατέρας του Παναγιώτη και παππούς του Γιώργου. Το έμαθε ο ύποπτος, που διεκδικούσε και αυτός το σπίτι από την αρμόδια υπηρεσία και ξεκίνησε οπλισμένος από το σπίτι του στο συνοικισμό Αυτοστέγασης Κοφίνου για να «ζητήσει εξηγήσεις». Παραμένει άγνωστο ποιό πυροβόλησε πρώτο. Ο άτυχος Παναγιώτης βρέθηκε νεκρός από τους αστυνομικούς,κάτω από λεμονιά στη αυλή του σπιτιού. Τον Γιώργο παρέλαβε ασθενοφόρο που έφθασε στη σκηνή και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο δράστης όμως δεν έμεινε μέχρι εδώ. Θυμήθηκε ότι είχε «διαφορές» και με άλλη προσφυγική οικογένεια η οποία ζήτησε και πήρε άλλο εγκαταλελειμμένο κτήμα δίπλα στο Σταθμό Βενζίνης της Κοφίνου και το οποίο διεκδικούσε ο δράστης. Πήγε λοιπόν στο κρεοπωλείο των αδελφών Μηλιώτη και άρχισε να πυροβολεί στο ψαχνό... Ο ένας κρεοπώλης προσπάθησε να τον αφοπλίσει και τραυματίσθηκε σοβαρά στο χέρι. Τραυματίσθηκαν από τις σφαίρες του Καλάσνικοφ και ο δεύτερος κρεοπώλης ενώ μία πελάτισσα τραυματίσθηκε από τις σφαίρες στο πόδι. Τέταρτο πρόσωπο που βρισκότανε στη σκηνή, ο Πετρος Ιωάννου, άρπαξε το όπλο του δράστη, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα.

Συνελήφθη ο δράστης

Συνελήφθηκε λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα το άτομο που φέρεται να είναι ο δράστης του πρωινού μακελειού στην Κοφίνου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα από πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης ενεπλάκη νωρίς το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα με το αυτοκίνητο του στο δρόμο Αραδίππου – Αβδελλερού και τραυματίστηκε. Επί τόπου έσπευσε η Αστυνομία Αραδίππου μέλη της οποίας αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για τον 34χρονο που καταζητείτο και τον συνέλαβαν.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ