2013-03-26 18:58:04
Φωτογραφία για Τα πιο συναρπαστικά λούνα παρκ στον κόσμο
Το Full Throttle όταν ανοίξει, φέτος το καλοκαίρι, θα είναι το ψηλότερο και πιο γρήγορο τρενάκι του κόσμου και οι επιβάτες θα εκτινάσσονται με ταχύτητα 32 μέτρα το δευτερόλεπτο. Σκέφτεστε κάτι πιο συναρπαστικό;

Τα καλύτερα τρενάκια λούνα παρκ για το 2013

Εκτοξεύστε την αδρεναλίνη σας στα ύψη, σε ένα από αυτά τα θεματικά πάρκα. Αυστηρά και μόνο για όσους θέλουν μοναδικές συγκινήσεις, για τους υπόλοιπους από εμάς φτάνει να δούμε αυτές τις φωτογραφίες. Εσείς σε ποιά κατηγορία ανήκετε;

Πάρκο Full Throttle, Six Flags Magic Mountain, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Το Full Throttle όταν ανοίξει το καλοκαίρι του 2013, θα είναι το ψηλότερο και πιο γρήγορο τρενάκι του κόσμου. Θα είναι και τρενάκι-πύραυλος αφού οι επιβάτες θα εκτινάσσονται στους τρεις κύκλους της διαδρομής με ταχύτητα 32 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ακολουθεί και δεύτερη εκτόξευση και ένα σκοτεινό τούνελ, όπου μετά από μία μικρή παύση έρχετε η τελευταία εκτόξευση στην «θηλιά» με μήκος-ρεκόρ 48 μέτρα. Η θέα από ψηλά είναι μοναδική αν και δεν είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο θα προλάβετε να την δείτε Πάρκο Gatekeeper, Cedar Point, Οχάιο, ΗΠΑ


Και αυτό το τρενάκι θα σπάσει ρεκόρ όταν τεθεί σε λειτουργία, τον Μάιο. Η κούρσα των 1269 μέτρων είναι παρόμοια με την προηγούμενη, με αρκετές απότομες κατηφόρες με ταχύτητες 30 μέτρα το δευτερόλεπτο, και αρκετούς κύκλους-λούπες μέσα στη διαδρομή.

Πάρκο Slotzilla, Λας Βέγκας, ΗΠΑ

Φανταστήκατε ποτέ να πετάγεστε μέσα από εναν κουλοχέρη με ταχύτητα 17 μέτρων το δευτερόλεπτο; Μάλλον όχι. Ακόμα και έτσι, το Λας Βέγκας μπορεί να σας προσφέρει αυτήν την εμπειρία απο φέτος την άνοιξη.

Οι τολμηροί που ανέβουν στο τρενάκι μήκους 244 μέτρων, θα ξεκινήσουν την βόλτα τους 36 μέτρα πάνω από το έδαφος, από όπου θα εκτοξεύονται από έναν τεράστιο κουλοχέρη. Φυσικά καθώς ένας ένας οι επιβάτες θα βγαίνουν από τον κουλοχέρη, ο μοχλός θα κατεβαίνει και οι τροχοί θα γυρνάνε όπως θα συνέβαινε άλλωστε και με έναν πραγματικό κουλοχέρη. Η βόλτα αυτή θα είναι η πιο ακριβή της πόλης, αφού στοίχισε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί.

Πάρκο Bonzai Pipelines, Hurricane Harbour, Six Flags New England, ΗΠΑ

Ένα τρενάκι-νεροτσουλήθρα είναι τρομακτικό για τόσους πολλούς λόγους… Τι γίνετε αν κολλήσεις στην κορύφη της τσουλήθρας; Θα ρίξουν περισσότερο νερό για να γλιστρήσεις; Το πάρκο ανοίγει το καλοκαίρι και το διαφημιστικό μας ενημερώνει πως η τσουλήθρα έχει πολύ απότομες αλλά ασφαλείς στροφές, όμως ακόμα και έτσι καλύτερα να την αποφύγετε αν φοβάστε τα ύψη.

Αυτοί που θα το τολμήσουν θα μπουν σε μία κάψουλα εκτόξευσης, θα χάσουν κυριολεκτικά το έδαφος από τα πόδια τους και θα εκτελέσουν μία ελεύθερη πτώση από ύψος 15 μέτρων, για να ξεκινήσουν τις στροφές και τα «γυρίσματα» της διαδρομής για άλλα 78 μέτρα.

Πάρκο SW7, Alton Towers, Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα τρενάκι με ονομασία μία από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, είναι όντως κάτι παράξενο για ένα από τα πιο τρομακτικά τρενάκια της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, το όνομα δεν προέρχεται πραγματικά από τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής αλλά από τα αρχικά των λέξεων Secret Weapon 7, δηλαδή «Μυστικό Όπλο 7».

Είναι δύσκολο να μάθουμε λεπτομέρειες για τη διαδρομή αυτή που θα ανοίξει τον Μάρτιο, αλλά γνωρίζουμε πως στοίχισε παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του πάρκου και θα διαθέτει μία πίστα 1170 μέτρων και μέγιστη ταχύτητα 84 χιλίομετρα την ώρα.

Transformers: The Ride 3D, Universal Studios Ορλάντο, ΗΠΑ

Αν ονειρευτήκατε ποτέ να δαμάζεται τους ουρανούς με τον Optimus Prime ή να κηρύσσετε πόλεμο στους Decepticons, τότε η Universal Studio ετοίμασε για εσάς μία μοναδική βόλτα. Η διαδρομή ανοίγει το καλοκαίρι και θα είναι απο ότι φαίνεται πολύ hi – tech με τεχνολογία 3 D και HD οθόνες παντού. Το τρενάκι Transformers θα είναι μία «σκοτεινή» εμπειρία, αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι στο απόλυτο σκοτάδι.

Η αρχή θα γίνετε με μία αναγγελία ότι το Ορλάντο δέχεται επίθεση από τους Decepticons . Οι επιβάτες μετά θα ακολουθούν τον Optimus Prime καθώς θα επιτίθεται στα σατανικά ρομπότ. Ελπίζουμε να κερδίσει.

Πάρκο Aquaventure, Atlantis, the Palm, Ντουμπάι

Αν προτιμάτε οι συγκινήσεις σας να είναι στο νερό, καλύτερα να πάτε στο Ντουμπάι αυτό το καλοκαίρι. Μετά από μία τεράστια ανακαίνιση, το υδάτινο πάρκο Palm ξανανοίγει τις πόρτες του. Δεν έχουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες όμως γνωρίζουμε την ύπαρξη μίας τεράστιας νεροτσουλήθρας, ύψους 40 μέτρων αλλά και άλλων, κυρίως υδάτινων δραστηριοτήτων.

Πάρκο Sentosa Bungy, Σιγκαπούρη

Το νησί Sentosa της Σιγκαπούρης, έχει πολλές δραστηριότητες που μπορούν να σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το πάρκο των Universal Studios έχει πολλές και τρομακτικές διαδρομές. Ωστόσο στο νησί δεν υπήρχε μέχρι τώρα bungee jump, πράγμα που θα αλλάξει στα τέλη του 2013, όταν ανοίξει το Sentosa Bungy.

Αν και η διοίκηση είναι φειδωλή με τις λεπτομέρειες του έργου, λέγεται πως θα είναι ένα κράμα από bungee με αιρούμενες κούνιες που θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κάνουν αγώνες μεταξύ τους, ψηλά πάνω από την παραλία Siloso.

Πάρκο Antarctica, Empire of the Penguin, SeaWorld Orlando, Φλόριντα, ΗΠΑ

Ο επόμενος προορισμός μας δεν βασίζεται στην ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα σας συγκινήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στο πάρκο Antarctica , Empire of the Penguin , υπάρχει μία διαδρομή που «ταξιδεύει» τους επισκέπτες μέσα από την παγωμένη ήπειρο, με εκατοντάδες πιγκουίνους γύρω. Μάλιστα, αυτός θα είναι και ο μεγαλύτερος, τεχνητός βιότοπος πιγκουίνων στον κόσμο.

Τα ξεχωριστά αμαξίδια δεν θα είναι σταθερής τροχιάς, που σημαίνει ότι ο κάθε επιβάτης θα απολαμβάνει ξεχωριστά και τελείως προσωπικά αυτήν την εμπειρία. Η δυνατότητα αυτή θα ανοίξει για το κοινό, πρώτη φορά την άνοιξη.

Πάρκο Gold Striker, Great America, Σαν Φραντσίσκο, ΗΠΑ

Το θεματικό πάρκο της Καλιφόρνια, Great America theme park, θα επαναφέρει μία παλιά του δραστηριότητα, το ξύλινο τρενάκι Gold Striker. Η διαδρομή μήκους 974 μέτρων έχει πάρει το όνομά της από τους πρώτους μεταλλοδίφες χρυσού της περιοχής που μετοίκησαν εδώ περί το 1984. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που έχουν δώσει και το όνομα τους στην ομάδα «49ers» του Σαν Φραντσίσκο.

Μάλιστα, το γήπεδο της ομάδας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο και η διαδρομή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε στο ψηλότερο σημείο της οι αναβάτες να μπορούν να βλέπουν κατευθείαν μέσα στο ιστορικό γήπεδο.

Πάρκο Hades 360, Mount Olympus Theme Park, Ουϊσκόνσιν, ΗΠΑ

Παρατηρούμε μία τάση για ξύλινα τρενάκια; Άλλο ένα θα ξεκινήσει να λειτουργεί, στις αρχές του 2013, στο Mount Olympus ‘ s Hades 360. Το αυθεντικό Hades 360 κατασκευάστηκε το 2005, όμως μία πρόσφατη ανακαίνιση και η προσθήκη μίας στροφής – βρόγχου το κατατάσσει ως το πρώτο ξύλινο τρενάκι με «λούπες». Παράλληλα, η προσθήκη ενός νέου υπόγειου τμήματος το ξεχωρίζει κατά έναν ακόμα τρόπο: Θα είναι το τρενάκι με το μεγαλύτερο υπόγειο τμήμα ραγών στον κόσμο, 243 μέτρων για την ακρίβεια.

 http://www.otherside.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ