2013-03-26 22:37:23
Φωτογραφία για Α.Ρ.Σ.Ι.: Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ
Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 26-3-13

Συνεχίζεται με μαζικότατη συμμετοχή των ειδικευόμενων γιατρών η επίσχεση στα νοσοκομεία του Πειραιά – Νίκαια, Τζάνειο και Μεταξά.

- Στο Τζάνειο 12η μέρα επίσχεσης σήμερα και 4η γενική εφημερία στη σειρά … η πενταμελής της ΕΙΝΑΠ ζήτησε από την διοίκηση την απόσυρση του νοσοκομείου από την γενική εφημερία.

- Στο «Μεταξά» 5η μέρα επίσχεσης και ογκολογική γενική εφημερία σήμερα – υπήρξαν ειδικευμένοι που έμειναν μέσα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (!) αφού η διοίκηση ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ, αν και είχε προειδοποιηθεί έγκαιρα. Σήμερα κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να ζητήσουν από όσους ειδικευόμενους είχαν απομείνει να ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ, με αποτέλεσμα –φυσικά- να δηλώσουν και αυτοί αμέσως επίσχεση. Η κατάληξη : αυτήν την στιγμή σε ολόκληρο τον Παθολογικό τομέα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ που να μην είναι σε επίσχεση.


- Στην Νίκαια 6η μέρα επίσχεσης σήμερα. Χθες η 2η γενική εφημερία υπό επίσχεση. Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη, που σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη των συντονιστών διευθυντών με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας εκτιμήθηκε σχεδόν ομόθυμα πως είναι ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, και ζητήθηκε μεθ’ επιτάσεως από την διοίκηση η απόσυρσή του από την γενική εφημερία.

ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ

από την κυβέρνηση … το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» για τις ευθύνες που παίζει ο κ. Λυκουρέντζος («φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μένα»), δεν δίνει καμία λύση ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ :

- Να λυθεί το θέμα των εφημεριών Νοεμβρίου 2012 με ξεχωριστή ΚΥΑ που θα αφορά τα νοσοκομεία όπου αυτές οφείλονται. Να δοθεί άμεσα εντολή ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ στις διοικήσεις των 3 νοσοκομείων ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ από τα διαθέσιμά τους μέχρι να έρθουν τα χρήματα με την «κανονική οδό», που απαιτεί τουλάχιστον 1 (έναν) μήνα.

- Να υπογραφεί άλλη ΚΥΑ για το τρίμηνο Δεκέμβριος 2012 – Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2013. Να περιλαμβάνει την ΔΙΟΡΘΩΣΗ του κονδυλίου για Νίκαια και Τζάνειο (λείπουν περίπου 20000 ανά μήνα). Να προωθηθούν ΑΜΕΣΑ τα επιτροπικά εντάλματα από το υπουργείο ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΝΙΑΙΑ, ώστε στις 26-29/4 το αργότερο να μπει στους λογαριασμούς των γιατρών όλο το ποσό του τριμήνου.

- Να καλυφθεί με την ίδια ή άλλη ΚΥΑ το θέμα των οφειλομένων υπολοίπων από τις τακτικές εφημερίες των 5 από τους πρώτους 7 μήνες του 2012. Αυτό μπορεί ως γνωστό να γίνει από τα περισσεύματα των κονδυλίων Αυγούστου-Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2012.

- Να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού για οριστική τακτοποίηση της διαδικασίας αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτό πολύ απλά μπορεί να γίνει με μια τροπολογία στην Βουλή με 29 (+ 4) λέξεις : « Η διαδικασία αποζημίωσης των εφημεριών ιατρών ΕΣΥ επανέρχεται στα ως τον 11/2011 ισχύοντα με μισθοδοτικές καταστάσεις από τα νοσοκομεία εξοφλούμενες μέσα τον επόμενο από την εκτέλεση των εφημεριών μήνα» (έστω με την προσθήκη της φράσης «εντός της προβλεπόμενης πίστωσης», αν φυσικά πρώτα δοθούν τα συμπληρωματικά κονδύλια που ζητούν πολλά νοσοκομεία). Όλα τα άλλα είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ και ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ … 

Η Πέμπτη 28 Μαρτίου είναι ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ. Έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία της ΕΙΝΑΠ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 πμ έξω από το υπουργείο, στα πλαίσια της οποίας έχει ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Ως τότε, οι γιατροί περιμένουν ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ πράγματα, όχι πάλι ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ …

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ !

http://medispin.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ