2013-03-26 23:45:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης αρθρογραφεί: Η κρίση στην Ευρώπη του Νότου
Το αίτιο της κρίσης είναι η μονομερής οικονομική και όχι πολιτική ένωση χωρών με διαφορετικό οικονομικό δυναμικό. Συνέπεια αυτού είναι... η στρέβλωση της δημοκρατικής βούλησης των Λαών.

Ο πολίτης του Νότου ΔΕΝ ψηφίζει και ΔΕΝ αναδεικνύει την Πολιτική Εξουσία που πραγματικά καθορίζει την πολιτική που ασκείται στον τόπο του.

Πιθανές Λύσεις:

Α. ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ευρώπης. Ένα Σύνταγμα, Μια νομοθεσία, Μια Κυβέρνηση, Μια Οικονομική Πολιτική, Μια Κοινωνική Πολιτική. (Να εργάζομαι σαν Γερμανός και φυσικά να απολαμβάνω σαν Γερμανός.)

Β. ΕΞΟΔΟΣ από την ζώνη του Ευρώ. Αρχικά εξαιρετικά επώδυνη λύση αφού σαν χώρα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, αλλά με προοπτική άμεσης εισόδου σε τροχιά ανάκαμψης που θα δώσει προοπτική ευημερίας ακόμα και αν ξεκινήσει από πολύ χαμηλή βάση.

Το Μέλλον της Κρίσης και ο παράγοντας Χρόνος:

Οι οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, κ.α.) έχουν κάθε λόγω να καθυστερούν την πιθανή λύση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, αφού γνωρίζουν ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μοιραστούν την οικονομική υπεροχή τους με τον φτωχότερο Νότο
. Ταυτόχρονα επιβάλλοντας εξοντωτικά δημοσιονομικά μέτρα στο Νότο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την οικονομική γιγάντωση τόσο των πολιτών τους όσο και των μεγάλων επενδυτικών Funds που θα τους δοθεί η δυνατότητα φτηνής εξαγοράς του εξαθλιωμένου Νότου.

Συνεπώς είναι βέβαιο ότι η Πολιτική Ενοποίηση θα βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μην εφαρμοσθεί, και ο φτωχός Νότος θα συντηρείται σε μια κατάσταση οριακά λίγο πριν την εξαθλίωση και υπό την απειλή του χάους στην περίπτωση εξόδου από την ζώνη του ευρώ.

Ταυτόχρονα οι πολιτικοί μας θα συνεχίζουν να ικανοποιούν τους δανειστές που θα τους εξασφαλίζουν την καλοζωία μέσα από την παραμονή τους στην εξουσία.

Έξοδος από το αδιέξοδο και ευθύνη του καθενός μας:

Η ευκαιρία ανατροπής που παρουσιάζεται σήμερα είναι ότι ένα αντιμνημονιακό κόμμα (αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ) συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά αποδοχής και πιθανότατα αύριο να είναι κυβέρνηση. Αυτή η ευκαιρία χρειάζεται την συμμετοχή του καθενός μας ώστε να έχει αίσιο αποτέλεσμα και να μην επαληθευθούν όσοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα χωρίς κυβερνητικό σχέδιο. Και η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

α) Συμμετοχή σε ένα κόμμα για να αποθαρρύνει την εμφάνιση των φαινομένων του παλιού κακού, βολεμένου, ΠΑΣΟΚ.

β) Συμμετοχή σε ένα κόμμα που σε πρώτο χρόνο εξουσίας θα διαμορφώσει τις πολιτικές για την στροφή της χώρας σε ένα μοντέλο ανάπτυξης με άξονες ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ Τομέα, ΠΑΙΔΕΙΑ, ώστε τυχόν ΕΞΟΔΟΣ από το ευρώ να μην μας βρει απροετοίμαστους για την επόμενη ημέρα.

γ) Πίεση για άμεση Πολιτική Ενοποίηση της Ευρώπης, Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ή ΕΞΟΔΟΣ (όχι απειλή Εξόδου).

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ