2013-03-27 05:41:42
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο Iταλός ΥΠΕΞ, αντιδρώντας στην έκδοση πεζοναυτών στην Ινδία
Δεν συμφώνησε στην απόφαση

Ρώμη: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τέρτσι, ανακοίνωσε την Τρίτη την παραίτηση του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να εκδοθούν δύο Ιταλοί πεζοναύτες στην Ινδία για να δικαστούν για φόνο. 

Οι Ιταλοί πεζοναύτες κατηγορούνται από το Νέο Δελχί ότι σκότωσαν δύο Ινδούς ψαράδες, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της πειρατείας, τον Φεβρουάριο του 2012.

Σύμφωνα με τις ινδικές Αρχές, τα δυο μέλη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, που επέβαιναν στο πετρελαιοφόρο «Εnrica Lexie» άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αλιευτικού που βρισκόταν σε μικρή απόσταση, σκοτώνοντας δυο ψαράδες.

«Δεν μπορώ πια να είμαι μέλος αυτής της κυβέρνησης και ανακοινώνω την παραίτησή μου», δήλωσε ο Τζούλιο Τέρτσι, στη διάρκεια κατάθεσης στην Κάτω Βουλή. «Οι επιφυλάξεις μου για την απόφαση να στείλουμε τους ναυτικούς στην Ινδία δεν εισακούστηκαν» είπε.

Αρχικά, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι είχε αποφασίσει να απορρίψει το αίτημα της ινδικής κυβέρνησης για έκδοση των δύο πεζοναυτών. Ωστόσο, την Παρασκευή άλλαξε την απόφασή της και ενέκρινε την έκδοσή τους στην Ινδία.

Πηγή: news.in.gr, Φιλελεύθερος
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ