2013-03-27 11:43:04
Φωτογραφία για «Το Βατοπέδι πήρε δάνειο από τη Λαϊκή για να αγοραστούν ακίνητα της Marfin»
Στις αποκαλύψεις του Μάριου Χατζηγιαννάκη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε δάνειο πολλών εκατομμυρίων στη Μονή Βατοπεδίου, απάντησε στο elita.com.cy, ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής Μονής, ‘Αθως Κοιρανίδης.

Αναφερόμενος στις επίμαχες δηλώσεις του κ. Χατζηγιαννάκη, ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής, ανάμεσα σ’ αυτά και το δάνειο των 175 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Μονή Βατοπεδίου, ο κ. Κοιρανίδης διέψευσε κατηγορηματικά κάθε πληροφορία και έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

«Πρόκειται για αναλήθειες, παραπληροφόρηση. Όντως δόθηκε ένα δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα στη Μονή Βατοπεδίου πριν πολλά χρόνια, τότε που έγινε το “σκάνδαλο Βατοπεδίου” -το ακριβές ποσό δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια-, το οποίο είχε εγκριθεί από όλες τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και ήταν εξασφαλισμένο με καταθέσεις ύψους 60 εκατομμυρίων της Βουλής». Διερωτώμαι, ανέφερε, γιατί γίνεται αναφορά στο εν λόγω δάνειο τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα μέρος της πραγματικότητας.

Ίσως, είπε, γιατί προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι ίδιοι και να μεταφέρουν αλλού τη φωτιά. Ο κ. Κοιρανίδης σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος κύριος, δεν ανέφερε ότι τα δάνεια έγιναν για να αγοραστούν ακίνητα και μετοχές του Ομίλου της Marfin, για τα οποία μπήκαν υποθήκη ακίνητα της Μονής».
ezy.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ