2013-03-27 14:11:02
Φωτογραφία για Πύργος: Mάθημα Πληροφορικής χωρίς…. ηλεκτρονικό υπολογιστή!
Μάθημα Πληροφορικής χωρίς…. Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, θα κάνουν από εδώ και στο εξής οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου, αφού το σχολείο έγινε για μια ακόμα φορά στόχος διαρρηκτών. Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν χθες, μετά την αργία της 25ης Μαρτίου, στο σχολείο τους αλλά βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα δυσάρεστο θέαμα, για μια ακόμα φορά. Άγνωστοι δράστες είχαν διαρρήξει την αίθουσα Πληροφορικής και πήραν τον μοναδικό σε λειτουργία Η/Υ του σχολείου, αν και στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης 4-5 ακόμα Η/Υ. Αμέσως από τους διευθυντές των δυο σχολείων Αγγελική Πετρόγιαννη και Τάσο Παναγιωτόπουλο, ενημερώθηκε η Αστυνομία καθώς επίσης ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Βένδρας που έσπευσαν στο σημείο.

Έσπασαν το τζάμι με την αξίνα

Οι διαρρήκτες, αφού «ξήλωσαν», με την αξίνα από το θερμοκήπιο του σχολείου, τα σιδερένια κάγκελα του παραθύρου στη πίσω πλευρά του κτιρίου, έσπασαν το τζάμι, απασφάλισαν το παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό της αίθουσας, από την οποία αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον μοναδικό, μεταξύ των 4-5 που βρίσκονται στην αίθουσα, που λειτουργεί
. Κάτι που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά. «Όλοι οι υπολογιστές που έχει το σχολείο μας είναι από προσφορές της παλιάς Ν.Α Ηλείας, από αντικαταστάσεις που έκανε. Εμείς συντηρούσαμε και επισκευάζαμε όσους ήταν δυνατό για να μπορούμε να κάνουμε το μάθημα της Πληροφορικής. Όμως, επειδή είναι παλιοί, αυτή την περίοδο μόνο ο ένας λειτουργούσε και αυτόν πήραν οι δράστες», εξήγησε η διευθύντρια Αγγελική Πετρόγιαννη, μη κρύβοντας το θυμό, την αγανάκτηση και την στενοχώρια της για το περιστατικό.

Συχνό φαινόμενο οι διαρρήξεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο γίνεται στόχος διαρρηκτών. Τον περασμένο Ιούλιο άγνωστοι δράστες, οι γνωστοί «κυνηγοί» χαλκού, είχαν ξηλώσει τα καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου του σχολείου ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, άγνωστοι επίσης δράστες, είχαν διαρρήξει τον χώρο της κουζίνας κλέβοντας από τα ψυγεία τα κρέατα που είχαν μείνει από την Τσικνοπέμπτη. Φυσικά, μικροδιαρρήξεις έχουν σημειωθεί κι άλλες φορές, με τους δράστες να παίρνουν ότι βρίσκουν μπροστά τους, ενώ ακόμα και το λάστιχο ποτίσματος του σχολείου έχει κάνει «φτερά» δυο φορές. Επίσης, δεν είναι και λίγες οι φορές που οι διευθυντές έχουν διαπιστώσει σημάδια προσπάθειας διάρρηξης που έχει γίνει σε κάποιες αίθουσες, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα για τους δράστες.

«Σώθηκαν» φορητός Η/Υ και προτζέκτορας

Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπαιδευτικοί, κάθε φορά που φεύγουν από το σχολείο, παίρνουν μαζί τους ότι μπορούν να «περισώσουν» από μια ενδεχόμενη νέα επιδρομή διαρρηκτών. Έτσι, μέσα στις ατυχία του το σχολείο ήταν τυχερό αφού οι δράστες δεν πήραν τον φορητή Η/Υ και τον προτζέκοτρα. «Τα τριήμερα - κυρίως- που το σχολείο είναι κλειστό, προσπαθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε κάτι από τα πολύτιμα αντικείμενα του σχολείου για να τα προστατεύουμε. Αυτή τη φορά εγώ πήρα τον προτζέκτροα και ένα φορητό Η/Υ επειδή φοβήθηκα και όπως αποδεικνύεται έπραξα ορθά. Μέχρι και το λάστιχο του ποτίσματος μας έχουν πάρει δυο φορές και από τότε το παίρνουμε και αυτό. Δε μας αφήνουν τίποτα», κατέληξε η κα Πετρόγιαννη. Φυσικά, ούτε λόγος δεν μπορεί να γίνει για αγορά Η/Υ για να κάνουν μάθημα τα παιδιά, αφού τα οικονομικά του σχολείου είναι περιορισμένα, όπως και όλων των σχολικών μονάδων λόγω της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι και τα δυο σχολεία, βασίζονται πολύ στις προσφορές επαγγελματιών και ιδιωτών, για την εύρυθμη λειτουργία π.χ του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, κ.α.

«Η θέση του «προκαλεί» τους διαρρήκτες»

Στο σχολείο βρέθηκε χθες το πρωί και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, όταν ενημερώθηκε για τη διάρρηξη και μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» σχολίασε χαρακτηριστικά «Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, ένα τέτοιο σχολείο, σ’ ένα τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον, θα ήταν ένα θαυμαστό έργο. Εδώ δυστυχώς, η θέση του, «προκαλεί» τους διαρρήκτες να το «επισκέπτονται» τακτικά» και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος Πύργου θα κάνει ότι μπορεί για να συμπαρασταθεί στο σχολείο, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για το νέο αυτό πλήγμα. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες, όταν αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις, να ενημερώνουν τις αρχές. «…θα πρέπει όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση κι όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι ύποπτο να απευθυνόμαστε στις αρχές. Δεν είναι δυνατό να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα μάτια μας. Θα πρέπει όλοι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να γίνουμε φύλακες της κοινωνίας μας» είπε ο κ.Παρασκευόπουλος. Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Βένδρας έκανε λόγο για ένα από τα πιο «ευαίσθητα» σχολεία της Ηλείας που γίνεται για πολλοστή φορά στόχος των διαρρηκτών. «…αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την εκπαίδευση και την Ηλεία, σ’ ένα σχολείο που οι καθηγητές και τα παιδιά δίνουν ένα πραγματικό αγώνα για τη μάθηση. Κάθε ένα μήνα έχουμε διάρρηξη στην περιοχή και στο σχολείο και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί», σχολίασε ο κ.Βένδρας. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους ο κ.Παρασκευόπουλος και ο κ. Βένδρας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δυο διευθυντές τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και πρέπει να επιλυθούν, σε υποδομές και εξοπλισμό, ώστε να λειτουργήσει ως πραγματικό σύγχρονο σχολείο.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ