2013-03-28 18:31:04
Φωτογραφία για Αφαίρεση βαθμών στους «πράσινους» από ΕΕΑ!
Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δίνει τον τελικό των τελικών με τη Νίκη Αιγινίου το Σάββατο, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών σε Ανδρεάδη και Γκενς.

Δεν λένε να σταματήσουν τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό και το ανδρικό τμήμα βόλεϊ. Οι «πράσινοι» μπορεί μετά τη νίκη τους επί του Άρη στη Μίκρα, να δίνουν το Σάββατο απέναντι στη Νίκη Αιγινίου στη Κυψέλη ματς-τελικό για την συμμετοχή τους στα πλέι άουτ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστούν λόγω χρεών.

Αυτό αποφάσισε ή για την ακρίβεια εισηγήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην σημερινή συνεδρίασή της. Συγκεκριμένα η ΕΕΑ εισηγήθηκε την αφαίρεση βαθμών από κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού λόγω χρεών στους Ανδρέα Ανδρεάδη και Ζόρντι Γκενς.

Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής: «Αίτηση των αθλητών Ανδρέα Ανδρεάδη και Jordi Gens περί αφαίρεσης βαθμών του Τ.Α.Α. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.


ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ».

Όπως αναφέραμε δεν μιλάμε για απόφαση, αλλά για εισήγηση από την ΕΕΑ, την απόφαση θα την πάρει ο Αθλητικός Δικαστής, ο οποίος βέβαια στις περισσότερες φορές αν όχι σε όλες, κάνει δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής. Αν και τώρα την κάνει δεκτή, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από κάθε ματς που έχει δώσει και θα υποβιβαστεί στην Α2.

Για να το αποφύγει θα πρέπει είτε να πληρώσει, είτε να έρθει σε διακανονισμό με τους Ανδρεάδη και Γκενς. Στον διεθνή κεντρικό οφείλονται 20.000 ευρώ, με την προσφυγή να έχει τελεσιδικήσει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε η ισχύ της ποινής του Αθλητικού Δικαστή θα είναι για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Όσον αφορά τον Ισπανό κεντρικό στον οποίο οφείλονται κοντά στα 32.000 ευρώ, με τον Γκενς να έχει κερδίσει την υπόθεση έχοντας προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο. Θυμίζουμε πως ίδια περίπτωση με του Παναθηναϊκού, αν φυσικά ο Αθλητικός Δικαστής κάνει δεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ, ήταν και αυτή της ΑΕΚ. Η Ένωση τότε είχε πληρώσει τους παίκτες, είχε πάρει τους βαθμούς, αλλά είχε υποβιβαστεί για αγωνιστικούς.

Έτσι αν στους «πράσινους» η ποινή θα είναι τελικά αφαίρεση βαθμών, είναι δεδομένο πως θα κάνουν έφεση στο ΑΣΕΑΔ. Μέχρι και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ θα μπορούν να δώσουν τα λεφτά, προκειμένου να πάρουν τους βαθμούς πίσω, αλλιώς θα υποβιβαστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ