2013-04-05 22:41:52
Φωτογραφία για Τι θα ψήφιζες σήμερα;   AppStore free...για να στείλουμε το μήνυμα μας
Οι Έλληνες χρήστες iPhone και iPad μπορούν τώρα να διαμορφώσουν μια μεγάλη, ανώνυμη, σταθμισμένη δημοσκόπηση που δεν έχει παραγγελθεί απο κανένα κόμμα ή μέσο ενημέρωσης.

Πρόκειται για μια διαρκή δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου σταθμισμένη κατά εκλογική περιφέρεια, φύλο και ηλικία. Είναι η συνέχεια του περσινού "Εκλογές 2012 - Δημοσκόπηση και Exit Poll στο iPhone σας" που συγκέντρωσε πάνω από 8000 ψήφους και ανέβηκε στο νούμερο 1 του Ελληνικού app store.

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την ψήφο του ανα πάσα στιγμή και όσες φορές θέλει. Η μοναδικότητα των ψήφων εξασφαλίζεται μέσω της συσκευής iPhone ή iPad. Δηλαδή η κάθε συσκευή μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά. Επίσης σε κάθε συσκευή ο χρήστης πρέπει να δηλώσει εκλογική περιφέρεια, φύλο και ηλικία.

Με αυτό τον τρόπο σταθμίζεται το δείγμα της δημοσκόπησης ώστε να προσομοιάσει τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος, όπως αυτά καταγράφηκαν στην τελευταία απογραφή του Ελληνικού κράτους. Έτσι η δημοσκόπηση αποκτά σαφώς μεγαλύτερη αξία από όσες διεξάγονται μέσω internet. Ενδεχομένως είναι συγκρίσιμη με αυτές που διεξάγουν οι δημοκοπικές εταιρίες, και με απόλυτη διαφάνεια γιατι ο χρήστης βλέπει τα ποσοστά να μεταβάλλονται τη στιγμή που ψηφίζει.


Η εφαρμογή περιέχει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως ποσόστωση του δείγματος ανα ηλικιακή ομάδα, εκλογική περιφέρεια και φύλο. Επίσης εμφανίζονται αναλυτικά χαρακτηριστικά για τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος, όπως καλύτερες/χειρότερες εκλογικές περιφέρειες, καλύτερες/χειρότερες ηλικιακές ομάδες κ.λ.π.

Συμβάλετε και εσείς στην επέκταση του δείγματος στέλνοντας το αποτέλεσμα σε facebook και twitter. Αυτό γίνεται πατώντας την "ντουντούκα" πάνω δεξιά. Στο μήνυμα που θα αποσταλεί ΔΕΝ αποκαλύπτεται το κόμμα που επιλέξατε.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η εφαρμογή δεν ζητάει ούτε αποθηκεύει κανένα στοιχείο που μπορεί να σας ταυτοποιήσει. Άλλωστε το iphone ζητάει άδεια απο τον χρήστη όταν απαιτείται πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως το GPS, οι επαφές, οι φωτογραφίες. Η εφαρμογή αυτή δεν ζητάει καμια τέτοια πρόσβαση. Η δημοσκόπηση είναι 100% ΑΝΩΝΥΜΗ.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ