2013-04-09 19:34:04
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας για τη Μονάδα Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων
Ως μονάδα «ενδιάμεσης» νοσηλείας εξακολουθεί να λειτουργεί η Μονάδα νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί μεν, αλλά να συνεχίζονται... οι διακομιδές των νεογνών στο Ηράκλειο με τεράστιους κινδύνους για την υγεία τους.

Και αυτό, όταν είναι γνωστό πως υπάρχει όλη η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, από το Νοσοκομείο έχει ζητηθεί η έγκριση της προκήρυξης δύο θέσεων για την πρόσληψη νεογνολόγων, προκειμένου να μπορέσει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, αλλά οι αρμόδιοι φαίνεται πως «περι άλλων τυρβάζουν».

Στο μεταξύ κάτοικοι από την Δυτική Κρήτη σε ανοιχτή τους επιστολή, καλούν τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, να δουν επιτέλους, όχι μόνο την κακοποίηση των νεογνών και την ταλαιπωρία των οικογενειών τους, αλλά και το κόστος που έχουν για την οικονομία οι διακομιδές των νεογνών από τα Χανιά στο Ηράκλειο.


Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

«Προς:

α) υπουργό Υγείας κ . Ανδρέα Λυκουρέντζο

β)υπουργό Οικονομικών κ . Ιωάννη Στουρνάρα

Αξιότιμοι κύριοι

Επικοινωνούμε μαζί σας για να ζητήσουμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη σπατάλη Δημοσίου χρήματος και η πνευματική και σωματική κακοποίηση των νηπίων στην Δυτική Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στο νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων Κρήτης λειτουργεί Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά παράδοξα και παράνομα δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Η έλλειψη της λειτουργίας Μονάδος Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στην Δυτική Κρήτη, αυξάνει τις οικονομικές παροχές του κράτους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα νεογέννητα παιδιά και εξαναγκάζει στην οδική μεταφορά νηπίων σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων , επιδεινώνοντας πολλές φορές τα προβλήματα τους και δημιουργώντας χρόνιες σωματικές και πνευματικές ασθένειες.

Εύλογα λοιπόν γεννούνται τα ερωτήματα:

α) Γιατί δεν αναβαθμίζεται η υπάρχουσα Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών γεγονός που θα έλυνε το πρόβλημα χωρίς περιττές δαπάνες και έξοδα ;

β) Πόσο είναι το κόστος αναβάθμισης και λειτουργίας Μονάδος που ήδη υπάρχει και λειτουργεί ;

γ) Με πόσα εκατομμύρια ευρώ θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός τις επόμενες δεκαετίες , από ιατρικά περιστατικά τα οποία εάν λειτουργήσει Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο νομαρχιακό νοσοκομείο Χανίων θα αντιμετωπίζονται αμέσως , αποτελεσματικά και με πολύ λιγότερο οικονομικό κόστος ;

δ) Ποιους εξυπηρετεί η διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τα σωματικά και πνευματικά προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά της Δυτικής Κρήτης από την καθυστερημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν ;

Ελπίζουμε, κ. Υπουργοί , να μας κάνετε την τιμή να ασχοληθείτε με το θέμα , για να σταματήσει η εγκληματική κακοποίηση της υγείας των νηπίων της Δυτικής Κρήτης και η αλόγιστη σπατάλη Δημοσίου χρήματος. Η λύση αυτού του προβλήματος θα είναι τιμή για το πρόσωπο και το έργο σας .

Οι κάτοικοι της Δυτικής Κρήτης

Για την αντιγραφή Θεόδωρος Χατζηπαντελής Αν . Μάντακα 75 & Μανουσογιαννάκηδων Παχιανά- Χανιά – Κρήτη»
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Fiat 500 πάει Μύκονο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Fiat 500 πάει Μύκονο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ