2013-04-12 02:59:04
Φωτογραφία για Βλέπουν ξανά «ζεστά» το λιμάνι του νότου !
Μ. Κεφαλογιάννης και Κ. Μουτζούρης -κυρίως ο πρώτος- εμφανίζονται αποφασισμένοι να... φέρουν επενδυτές - Για έργο πνοής έκανε λόγο ο Μ. Κεφαλογιάννης - Χρειάζεται πολιτική βούληση, σημείωσε ο Κ. Μουτζούρης - Σε εξέλιξη η συνέλευση των πολιτών στο Δήμο Φαιστού.

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε στην περιοχή του Τυμπακίου και του Κόκκινου Πύργου η επίσκεψη των κ.κ Κεφαλογιάννη και Μουτζούρη, σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ότι δεν εγκαταλείφθηκε ο σχεδιασμός για το έργο του νέου Λιμανιού του Νότου.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και ο Ηρακλειώτης βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ, συνοδευόμενοι από τον ΓΓ Αποκεντρωμένη Διοίκησης, Γιώργο Δεικτάκη και το μέλος της Διοίκησης του ΟΛΗ Μηνά Καπετανάκη έχουν σειρά επαφών με τη δήμαρχο Φαιστού, εκπροσώπους φορέων αλλά και κατοίκους της περιοχής , προκειμένου να συζητηθούν όλα τα "αγκάθια".

Δεν παρέλειψαν να κάνουν και μια επιθεώρηση του χώρου που έχει επιλεγεί- σε πρώτη φάση για την κατασκευή του έργου, ενώ συνομίλησαν και με ψαράδες της περιοχής


Σημειώνεται πάντως ότι σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες η Δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν είχε καμία προηγούμενη ενημέρωση για τη συγκεκριμένη επίσκεψη, ενώ αναζωπυρώνονται και οι αντιδράσεις που είχε προκαλέσει ο σχεδιασμός για το λιμάνι τα προηγούμενα χρόνια.

Αρχικά, έγινε μία αυτοψία στον Κόκκινο Πύργο σε σχέση με τις προοπτικές που υπάρχουν. Ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής, προοπτικής και ανάπτυξης με προϋπολογισμό άνω των 3 δις, δηλαδή ο προϋπολογισμός του έργου είναι όσο ο προϋπολογισμός των έργων της τελευταίας 20ετίας! Πρόσθεσε ότι θα έχει επαφές με τη νέα ηγεσία της Κίνας για τη δρομολόγηση ενός μεγάλου έργου όπως στην περίπτωση του Πειραιά για το οποίο θα υπάρξουν και ιδιωτικά κεφάλαια, δεν θα επιβαρυνθούν δηλαδή οι πολίτες.

Από την πλευρά του ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι είναι η τρίτη φορά που έρχεται στο Ηράκλειο και ότι γνωρίζει όλα τα προβλήματα των λιμένων, όπως του Κερατόκαμπου, της Άρβης, του Τσούτσουρα και του Κόκκινου Πύργου. Η πρόθεσή του, όπως είπε, είναι να δει θετικά το έργο αυτό η βούληση όμως για την υλοποίησή του είναι πολιτική.

Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Φαιστού όπου πραγματοποιείται η συνέλευση των πολιτών για το έργο.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ