2013-04-12 20:30:04
Φωτογραφία για ΤΕΙ Πάτρας: Νέα κατάληψη μέχρι τις 19 Απριλίου
Σήμερα και μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στις 13.00 στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πάτρας, αποφασίστηκε να... συνεχιστεί η κατάληψη μέχρι και την Πέμπτη 19 Απριλίου 2013.

Να σημειωθεί ότι το πρωί φοιτητές του ΤΕΙ κατέλαβαν το Δημαρχείο της Πάτρας και άλλες υπηρεσίες του Δήμου στα πλαίσια διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά".

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε πως παρενέβη αυτεπάγγελτα εισαγγελέας και διάταξε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια και τον αποκλεισμό του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη και καθηγητών του Ιδρύματος.

Παράλληλα, ο κ. Καπλάνης καλείται να δώσει και κατάθεση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Ιδρυμα.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, μιλώντας για τα χθεσινά γεγονότα στο ΤΕΙ, τόνισε οι ίδιοι φοιτητές τον κλείδωσαν μέσα στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΤΕΙ και απαίτησαν την παραίτηση του, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ξυλοδαρμούς φοιτητών από μέλη της παράταξης των ΕΑΑΚ.


Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι: «Τραυματίστηκαν 3-4 φοιτητές, αλλά τους πήγαμε στο νοσοκομείο. Η Σύγκλητος αποφάσισε ότι το ΤΕΙ θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά. Τότε, εισέβαλε μια ομάδα φοιτητών από τα ΕΑΑΚ, κυρίως με φοιτητές από την Κοινωνική Εργασία, οι οποίοι απαίτησαν την υπογραφή της παραίτησης. Μου έδωσαν ένα χαρτί γραμμένο και μου είπαν"θα το υπογράψεις, σε διατάζω". Είπαν "δεν φεύγει κανείς από εδώ, θα υπογράψετε". Είναι δυνατόν να υπογράψει κανείς κάτι καθ' υποταγή και καθ' υπόδειξη; Σε ποιο καθεστώς ζούμε;»

Υπενθυμίζεται πως τελικά, τις πρώτες πρωινές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι ο κ. Καπλάνης και καθηγητές-μέλη της Διοίκησης του Ιδρύματος, ύστερα από πολύωρη "ομηρία" στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιδρύματος στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης.

Σπουδαστές που βρέθηκαν και αυτοί στην αίθουσα, ζητούσαν επίμονα από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ.
newsplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ