2013-04-13 12:13:25
Φωτογραφία για Η λίστα Μαγκνίτσκι δοκιμάζει τις σχέσεις ΗΠΑ –Ρωσίας
Η αναμενόμενη μέσα στην εβδομάδα δημοσιοποίηση λίστας με τα ονόματα Ρώσων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, διότι θεωρούνται ύποπτοι για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα πλήξει σοβαρά τις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε  σήμερα  εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να  υποβαθμίσει το γεγονός.

"Η εμφάνιση της όποιας λίστας, αναμφίβολα, θα έχει μία πολύ αρνητική συνέπεια στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ" δήλωσε, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «εξακολουθούν να έχουν πολλές προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης και ανάπτυξης».

Η λίστα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από την Ουάσιγκτον το αργότερο την Παρασκευή, και βασίζεται στον περίφημο νόμο Μαγκνίτσκι που καταδικάζει τη Μόσχα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φέρει το όνομα του ρώσου δικηγόρου Σεργκέι  Μαγκίντσι, ο οποίος πέθανε υπό αμφισβητούμενες συνθήκες σε φυλακή της Μόσχας το 2009, όπου κρατούνταν για φοροδιαφυγή. Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι απαντούν ότι πέθανε από καρδιακά προβλήματα.

Πάντως, η  Μόσχα από την πλευρά της, αναμένεται να απαντήσει με λίστα αμερικανών αξιωματούχων που κατηγορεί για παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων στο εξωτερικό, και η οποία θα βασίζεται στον ρωσικό Αντι-μαγκνίτσκι νόμο που απαγορεύει σε αμερικανικές οικογένειες να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία .
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ