2013-04-20 09:54:08
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο βομβιστής της Bοστώνης, μετά από μαραθώνια αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση o 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, ο δεύτερος ύποπτος για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο συλληφθείς τραυματίστηκε στο λαιμό και στο πόδι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρυβόταν σε σκάφος

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές σε σκάφος, το οποίο βρισκόταν στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνης, όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

«Νίκησε η δικαιοσύνη»

«Συνελήφθη!!! Η καταδίωξη έφτασε στο τέλος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος κρατείται», αναφέρει σε μήνυμα στο twitter η αστυνομία της Βοστόνης.


«Τον πιάσαμε», δήλωσε ο δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο.

Ομπάμα: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα

Κλείσαμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την τραγωδία, ωστόσο παραμένουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο, περίπου δύο ώρες μετά τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα», είπε, είναι «γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;».

Ο κ. Ομπάμα τόνισε επίσης ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Αλλοι τρεις ύποπτοι υπό κράτηση

Άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ.

Το FBI είχε ανακρίνει το 2011 τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Το FBI είχε ανακρίνει το 2011 τον μεγαλύτερο εκ των δύο αδελφών που θεωρούνται υπεύθυνοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, δήλωσε την Παρασκευή αστυνομική πηγή.

Η εξέταση του Ταμερλάν Τσαρνάεφ – ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία- δεν είχε αποφέρει «σημαντικές πληροφορίες» και το θέμα είχε ξεχαστεί, δήλωσε η πηγή.

Tηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ευχαρίστησε την Παρασκευή των Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, για τη στενή συνεργασία της Μόσχας σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που έσπειραν τον πανικό στον μαραθώνιο της Βοστόνης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για θέματα ασφαλείας.

Οι ύποπτοι των επιθέσεων, δύο αδέλφια από την Τσετσενία, ζούσαν πριν από μία δεκαετία στην περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας, προτού μετακομίσουν με την οικογένειά τους στις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του εκ μέρους του ρωσικού λαού για το τραγικό συμβάν και την απώλεια ανθρώπινων ζωών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, συνοψίζοντας την τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων. Ο Ομπάμα «εξήρε τη στενή συνεργασία της Ρωσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Πηγή: theinsider
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ