2013-04-20 12:01:04
Φωτογραφία για H Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Τρίπολη
Την Παρασκευή το απόγευμα της 19ης Απριλίου 2013, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε...  η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Πλήθος ενοριτών και Τριπολιτών συνέρευσε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως συμμετέχοντας στην ξεχωριστή αυτή Ακολουθία.

Τους ύμνους προς την Θεοτόκο έψαλαν τα νέα παιδιά μας που απαρτίζουν την Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την καθοδήγηση του Χοράρχου αυτής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, γραμμένο πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και της ομοιοκαταληξίας.

Η γλώσσα του ύμνου είναι εξαιρετική, σοβαρή και ρέουσα, γεμάτη από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα. Έτσι η εξωτερική μορφή του Ακαθίστου Ύμνου παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και ωραιότητα, που συναγωνίζεται το βαθύ του περιεχόμενο.


Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πλούτο του λόγου, την ποιητικότητα των στίχων και προπαντός το υψηλό περιεχόμενο του ύμνου, που εξυμνεί την ενανθρώπιση του Θεού δια της Παναγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Ακαθίστου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τα νέα μας παιδιά και τον Πρωτοψάλτη του Ναού, για την ψαλτική πανδαισία που προσέφεραν στους ευσεβείς χριστιανούς στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και του Ακαθίστου και ιδιαιτέρως στην δεύτερη Ακολουθία, η οποία τελείται τις τέσσερις Παρασκευές εδώ και χρόνια, για τους μαθητές και εργαζόμενους της πόλεως μας. Ευχαρίστησε τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και τους εργαζομένους δια τον επιπλέον φόρτο εργασίας, αλλά περισσότερο επαίνεσε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντος νέους και εργαζομένους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αθρόα στο κάλεσμα του Ποιμενάρχου μας και της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας, η Ακολουθία του Ακαθίστου στον Μητροπολιτικό μας Ναό, εκκίνησε μετά τις 7.30 το απόγευμα, έτσι ώστε να συγκεραστεί ο χρόνος της τελέσεως της πρώτης Ακολουθίας η οποία τελέσθηκε τις προηγούμενες Παρασκευές με τον χρόνο της δεύτερης Ακολουθίας, λόγω του μακρού χρόνου που απαιτεί η Ακολουθία του Ακαθίστου.

Ευχόμαστε η Παναγία, η Μητέρα πάντων, να σκέπει, να προστατεύει και να αξιώνει πάντας, ώστε να ζήσουμε την χαρά της Αναστάσεως.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ