2013-04-20 11:53:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Θλίψη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα - Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Γιώργος Mανιάτης
Μετά από μακρά ασθένεια, έφυγε χθες από τη ζωή, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Μανιάτης.

Ο Γιώργος Μανιάτης ήταν από τους πρωτεργάτες του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διετέλεσε πρύτανης τα έτη 1981-1982.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1934, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου πήρε το διδακτορικό του και συνέχισε τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) από όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Φιλοσοφίας Βιοχημείας.

Εκτός από την επιστημονική του δραστηριότητα ασχολήθηκε με τα θέματα της Βιοηθικής και υπήρξε μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής, Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εμπειρογνώμονας για τη Βιοηθική στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Επιτροπή Γονιδιακής Θεραπείας του υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Ερευνας, της Επιστημονικής Επιτροπής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, και της Ομάδας ESLA του προγράμματος Ανάλυση Ανθρωπίνου γονιδιώματος.


Ηταν παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου (στην έδρα της Αιματολογίας) Αλίκη Καλλινίκου-Μανιάτη και απέκτησαν τρία παιδιά.

Ψηφίσματα εξέδωσαν ο πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης και η κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών υγείας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, όπου αναφέρονται στο επιστημονικό του έργο, στη συμβολή του στην έρευνα αλλά και την εδραίωση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ