2013-04-20 14:38:24
Φωτογραφία για Ο Οτζαλάν μεταξύ των 100 σημαντικότερων προσωπικοτήτων στον κόσμο
ANF ​​- News Desk  (μτφ. Κριστιάν)

Ο Αμπτουλάχ  Οτσαλάν έχει επιλεγεί στην ετήσια λίστα του περιοδικού Time ανάμεσα στις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο. Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε στις 18 Απριλίου.

Ο Οτζαλάν παρουσιάζεται στο κατάλογο  μεταξύ άλλων ηγετών. 

Το προφίλ του γράφτηκε από τον πρόεδρο του Σιν Φέιν Adams Gerry:

«Η ιρλανδική ειρηνευτική συμφωνία γνωστή ως Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής είναι ήδη 15 ετών αυτό το μήνα. Για σχεδόν όλο αυτό το διάστημα, ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία.

Παρά αυτού του γεγονότος, ο ίδιος έγινε μια φωνή για την ειρήνη, ένας ηγέτης πρόθυμος να προσφέρει χέρι φιλίας σε αυτούς κατά των οποίων έδωσε μάχες κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Να πείσεις τους εχθρούς σου ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για την επίλυση των μακροχρόνιων διαφορών απαιτεί υπομονή και θέληση να συμμετάσχεις σε διάλογο, αλλά το πιο σημαντικό, απαιτεί ηγετικές ικανότητες.


Ο Οτζαλάν έχει αποδείξει ότι είναι αυτός ο ηγέτης. 

Παρά τη φυλάκιση του, σφυρηλάτησε έναν οδικό χάρτη για την ειρήνη που δεσμεύει τον κουρδικό λαό για δημοκρατία, ελευθερία και ανοχή. 

Υποστηρίζει ότι ήρθε ο καιρός ‘να σιγήσουν τα όπλα και να μιλήσουν οι ιδέες και η πολιτική’.

Ο Οτζαλάν επιθυμεί ‘μια νέα αρχή’ η οποία θα φέρει το κουρδικό κίνημα σε νέα φάση   -μια πολιτική φάση η οποία επιδιώκει τη δημιουργία ίσης, ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας για ‘όλους τους λαούς  και  πολιτισμούς’  μέσω διαπραγματεύσεων.

Τον συγχαίρω για την ηγεσία και το όραμά του και ζητώ από την τουρκική κυβέρνηση να τον απελευθερώσει επειγόντως».
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ