2013-04-20 19:22:06
Φωτογραφία για Δ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΛΑΘΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ...
Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι σίγουρος πως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός θα προκριθούν στο Λονδίνο για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου στον "Sentra 103,3":

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Θα πάρει την πρόκριση και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Δε μπορώ ν μιλήσω για ατυχία. Ήταν κακή διαχείριση από πλευρά του Ολυμπιακού που έκανε λάθη παιδικά. Κρατάς τη μπάλα και κερδίζεις το παιχνίδι. Δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί ειδικές καταστάσεις. Ακόμα και μετά από τάιμ άουτ, στην τελευταία φάση με ένα δευτερόλεπτο προσπάθησαν να κάνουν δύο φάσεις. Σε μια αποτυχία και επιτυχία συμβάλουν όλοι. Ο Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής. Πήρε μια δύσκολη ομάδα να τη διαχειριστείς ψυχολογικά γιατί είναι μετά από πολλές επιτυχίες και έχουν φτάσει ένα βήμα από το φάιναλ φορ».

Για το αν έχουν γίνει λάθη στο σχεδιασμό: «Ότι έχουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην ελιτ μας τιμά
. Μην ξεχνάμε την κατάσταση της χώρας. Κι ο Παναθηναϊκός όταν είχε Διαμαντίδη, Καλάθη και κατά συνθήκη τον Τέπιτς στον άσο, όλοι φώναζαν πως λείπει ένα γκαρντ και τελικά πήρε και το Ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα. Όσα ξέρουν οι προπονητές των ομάδων δεν τα ξέρουμε εμείς. Βάσει μπάτζετ έχουν αγγίξει την υπέρβαση. Και πρέπει να συγχαρούμε και τους κ.κ. Αγγελόπουλους και τον κ. Γιαννακόπουλο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω πως ήταν και θέμα αθλητικής ψυχολογίας. Μετά από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ άδειασε ψυχολογικά. Ακόμα και η ατμόσφαιρα κι άλλα συμβάλουν ώστε να μην προετοιμαστεί όσο πρέπει. Και βέβαια έπαιξε πολύ καλά η Μπαρτσελόνα. Μην στεκόμαστε μόνο σε εμάς. Έχει τα φόντα να την κοντράρει και βέβαια πάντα χρειάζεται και η τύχη.

Υπάρχουν κάποιες φιλοσοφίες όπως του Πεδουλάκη που έχει κοντά με τον προκάτοχό του. Φτιάχνουν ομάδες με μυαλό που αργούν να αποδώσουν αλλά όταν αρχίζουν αν αποδίδουν φέρνουν καρπούς. Το θέμα είναι οι παράγοντες να στηρίζουν καταστάσεις και πρόσωπα. Και παλιότερα οι ομάδες του Πεδουλάκη μετά από τα Χριστούγεννα άρχιζαν να ανεβαίνουν».

Για το πρωτάθλημα: «Έχουν ξεφύγει αυτές οι δύο ομάδες. Είναι αδύναμο αλλά ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί προπονητές ειδικά τακτικά. Υπάρχουν όμως παράγοντες που παλιά θα χρειάζονταν να πρόσκληση να μπουν στο γήπεδο και τώρα είναι πρόεδροι. Δε γίνονται θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη χρειάζεται πίστωση χρόνου.

Για την προετοιμασία από Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς πριν από τα μεγάλα παιχνίδια: «Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο της χρονιάς δεν άλλαζαν πολλά στην τακτική πέρα από κάποια τρικ, κάποιες νέες επιθέσεις ή άμυνες. Προσπαθούσαν να φέρουν ηρεμία. Μπορεί να τους βλέπεις να παίζουν με μία αδύναμη ομάδα και να είναι έξαλλοι και να παίζουν τελικό Ευρωλίγκας και να είναι ήρεμοι. Σε αυτούς τους αγώνες το κίνητρο είναι δεδομένο οπότε χρειάζεται περισσότερο η αποφόρτιση. Γίνονται διάφορες συγκεντρώσεις της ομάδας που έχουν στόχο να αποφορτιστεί το κλίμα. Μέχρι και... ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις στην προπόνηση. Ανάλογα τον προπονητή.

Για το αν λείπουν από το ελληνικό μπάσκετ: «Σίγουρα κάθε μεγάλη προσωπικότητα λείπει. Αλλά το σημαντικό είναι πως οι Έλληνες αντικαταστάτες τους παρουσιάζουν ανταγωνιστικές ομάδες».

Για την Εθνική ομάδα: «Βλέπουμε την πρόοδο των παικτών. Πρέπει να δούμε και ποιοι θα είναι διαθέσιμοι γιατί πάντα το καλοκαίρι υπάρχουν κάποιες απουσίες. Δε θέλω να πω κάτι δημόσια για τις επαφές που έχουν γίνει με τους παίκτες. Ο πιο σημαντικός παίκτης για μια ομάδα είναι αυτός που θέλει να παίξει. Προς το παρών δεν έχουμε κάποιο αρνητικό δείγμα αλλά καλύτερα να περιμένουμε όταν θα έρθει η ώρα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ