2013-04-20 22:42:06
Φωτογραφία για Πέτα τον άστεγο από το τρένο...!!!
Οι τουρίστες έρχονται, οι άστεγοι φεύγουν. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε εκατομμύρια ξένους να μας σώσουν από την πείνα, για τη σκλαβιά μην περιμένετε πολλά, και η Πόλη της Παλλάδος να είναι γεμάτη ανθρώπινα σκουπίδια. 

 

 Να έρχεται ο άλλος από τη Γιοκοχάμα κι αντί να δει την Ακρόπολη, τον Κεραμεικό, το Θησείο, τον Ψαριανό έστω, να βλέπει βρομιάρηδες στις στοές και στα πεζοδρόμια. Και να πεις ότι είναι άστεγοι πραγματικοί, άστεγοι μαϊμούδες είναι, που τους έχουν ακροβολίσει οι ανθέλληνες, για να δυσφημίσουν την πατρίδα μας και να χαλάσουν την ψυχεδέλεια του Σαμαρά.

Ήταν θέμα χρόνου. Μετά τους μετανάστες και τους ναρκομανείς, τώρα μαζεύουν από τους δρόμους και τους άστεγους, όχι για να τους δώσουν τροφή και κεραμίδι, αλλά για να...τους πετάξουν στα χωράφια, τρεις πιθαμές μακριά από τη «Μεγάλη Βρετάνιά» μας κι όπου θέλει ας είναι. Το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» είναι άκρως αποκαλυπτικό: Η αστυνομία προσάγει άστεγους για έλεγχο στοιχείων, έτσι χωρίς καμιά κατηγορία, απλώς επειδή είναι άστεγοι, μετά τους μεταφέρει σε απομακρυσμένα τμήματα και τους εγκαταλείπει.


Η Πρωτοβουλία "Αλληλεγγύη για όλους" επισκέφθηκε το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίου και εκεί δέχθηκε καταγγελίες από τουλάχιστον δέκα ανθρώπους ότι τους μάζεψαν από το ιστορικό κέντρο, Ομόνοια, Ψειρή κ.λπ και τους μετέφεραν στα αστυνομικά τμήματα Ωρωπού, Αμυγδαλέζας, Βάρης και Ελληνικού, όπου και τους εγκατέλειψαν. Πήραν τα καθάρματα του Σαμαρά και του Δένδια τους ανήμπορους ανθρώπους από το κέντρο της πόλης, από εκεί που υπάρχουν τα συσσίτια, ο Δήμος, οι εκκλησίες, τα νοσοκομεία, οι κοινωνικές οργανώσεις και τους παράτησαν στην ερημιά, χωρίς φαγητό και νερό. Ανθρώπους αρρώστους, πεινασμένους, διψασμένους, ενδεχομένως με ψυχικά προβλήματα, εκεί ρε, στην Αμυγδαλέζα, στον Ωρωπό και στη Βάρη, να ψοφήσετε ρε, σάματις προσφέρετε τίποτα στην πατρίδα, ούτε στη λίστα Λαγκάρντ δεν είστε άξιοι να μπείτε, ρε.

Χάθηκαν άστεγοι που προσέρχονταν καθημερινά στα συσσίτιά μας, ενημέρωσε την Πρωτοβουλία ο υπεύθυνος για το συσσίτιο αστέγων της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Που σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να μην επέστρεψαν ποτέ, αφού το πρώτο που θα έκανε ένας άστεγος που θα επέστρεφε στο κέντρο, θα ήταν να πάει στο συσσίτιο. Πού είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ζουν, πέθαναν, είναι καλά στην υγεία τους; Αλλά και εκείνοι που, θεός ξέρει με τι κόπο, επέστρεψαν στις εστίες τους, διαπίστωσαν ότι τα κτήνη του Δένδια τους είχαν πετάξει τα ρούχα, τα στρώματα και τις κουβέρτες στα σκουπίδια.

Μη νοιάζεσαι, κύριέ μου, για τους ξένους, γιατί ξένος δεν θα γίνεις ποτέ, μη νοιάζεσαι για τα πρεζάκια, γιατί ούτε πρεζάκι θα γίνεις, για τους άστεγους όμως να νοιάζεσαι και να κλαις, γιατί είναι θέμα χρόνου να βρεθείς στο πεζοδρόμιο.

Ανανδρανιστάκης Γ. από avgi
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ