2013-04-21 06:08:03
Φωτογραφία για Λίγες ώρες πριν το ματοκύλισμα η Περιφέρεια εγκωμίαζε το… μοντέλο των τσιφλικάδων της Μανωλάδας!...
γράφει ο Ι. Μ. Πατρέας

Εξοργίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα των αθλίων για τις ματωμένες φράουλες της σύγχρονης φεουδαρχικής κτηνωδίας.

Ουδείς από τους «κοτζαμπάσηδες» της γαλαζοπράσινης εξουσίας μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε. Και τούτο επειδή δεν είναι πρώτη φορά που ξεχειλίζει η φρίκη του σύγχρονου δουλεμπορίου στη Μανωλάδα. Ούτε αποτελεί έκπληξη το καθεστώς της σκανδαλώδους ατιμωρησίας που απολαμβάνει από το επίσημο κράτος «η μαφία της φράουλας» για τις «φυτείες» των σκλάβων.

Αυτή η περίεργη ομερτά θεριεύει στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Κανείς έλεγχος, ουδεμία παρέμβαση.

Εν τω μεταξύ, θέμα μείζονος πολιτικής και ηθικής σημασίας προκαλεί η στάση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, η οποία λίγες ώρες πριν το προχθεσινό ματοκύλισμα των δουλοπάροικων έπλεκε το …εγκώμιο του «κράτους των τσιφλικάδων της Μανωλάδας». Σε «λαμπρή» σύσκεψη που είχε συγκαλέσει προς …τιμή των φραουλοπαραγωγών, ο αντιπεριφερειάρχης Γ Αγγελόπουλος, δήλωνε περιχαρής για το παραγωγικό τους μοντέλο, σημειώνοντας ότι, «στηρίζουμε τους παραγωγούς φράουλας καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που ουσιαστικά θα πρέπει να παραμείνει ενεργός»!!!


Απίστευτο;

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Κραθανασόπουλος έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, να κινήσει τους μηχανισμούς ελέγχου στο κολαστήριο της Μανωλάδας, για να προστατευθουν από το σύγχρονο δουλεμπόριο οι μετανάστες που εργάζονται στην καλλιέργεια της φράουλας. Δυστυχώς τα ώτα του Περιφερειάρχη ήταν μονίμως βουλωμένα! Κατά τα λοιπά οι δουλοκτητικές συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών που απασχολούνται στις φυτείες φράουλας κάνουν από προχθές το γύρο του κόσμου. Η κυβέρνηση φοβάται απρόβλεπτες εξελίξεις, η Επιθεώρηση Εργασίας υποκρίνεται πως… κάνει ελέγχους. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναγνωρίζει τη δολοφονική πρόθεση των δραστών.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα… Δεν μπορούμε πλέον να σιωπούμε… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ