2013-04-21 09:30:08
Φωτογραφία για «Nέα εποχή για τις σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ»
Σε μια νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, αφού πλέον τα δύο κράτη προχωρούν σε συνεργασίες, οι οποίες φεύγουν από το θεωρητικό και εισέρχονται σε πρακτικό επίπεδο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάνης Κασουλίδης δηλώνει ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ οι δύο χώρες αποφάσισαν να αρχίσουν διάλογο για την ασφάλεια της Ενέργειας. «Ονομάζεται ‘Διάλογος για τη Στρατηγική Ασφάλειας σε θέματα Ενέργειας'», τονίζει συγκεκριμένα ο κ.Κασουλίδης. «Ένας διάλογος, ο οποίος ουσιαστικά αφορά τους τρόπους προστασίας των ΑΟΖ των δύο χωρών, με ότι αυτό συνεπάγεται», εξηγεί.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει πως η εξομάλυνση των σχέσεων Τελ Αβίβ- 'Αγκυρας «ποσώς επηρεάζουν τις σχέσεις του Ισραήλ με την Κύπρο, διότι η Κύπρος είναι το μοναδικό προβλέψιμο γειτονικό κράτος του Ισραήλ και συνεπώς αποτελεί σημείο σταθερότητας». Επίσης, επισημαίνει ότι: «Εμείς αποδείξαμε ότι και με αριστερή κυβέρνηση και με δεξιά κυβέρνηση η πολιτική απέναντι στο Ισραήλ είναι η πολιτική της φιλίας. Γιατί; Διότι είμαστε σε θέματα αξιών πάρα πολύ πιο κοντά στο Ισραήλ και εμείς και η Ελλάδα παρά η Τουρκία».

Ο Υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή Κύπρου» αναφέρει ακόμη πως οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθούν επιτυχώς ίσως ακόμη και πριν την επίσκεψη, τον Μάϊο, του προέδρου Αναστασιάδη, στο Τελ Αβίβ.
 Real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ