2013-04-21 09:19:04
Φωτογραφία για Hλεία: Τι βρήκε η Οικονομική Αστυνομία πίσω από τις ματωμένες φράουλες;
Τρεις παραβάσεις της εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας και μία φορολογική παράβαση διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας στα "ματωμένα" φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε επτά περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων με φορτηγά οχήματα.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις επιστάτες στη Μανωλάδα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση κατά μεταναστών εργατών.

Όπως αναφέραμε ξανά στο star.gr, οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι βρίσκονταν σε άμυνα και ότι δέχθηκαν επίθεση με αυτοσχέδια ρόπαλα από τους μετανάστες.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να χορηγήσει άδεια παραμονής στην Ελλάδα, για ανθρωπιστικούς λόγους, στα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στη Μανωλάδα Ηλείας, εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε τους τρεις αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι παραμένουν στο νοσοκομείο Πατρών για νοσηλεία, τους διαβεβαίωσε πως η ΕΛ.ΑΣ θα τους προστατεύσει και πως δεν πρόκειται να απελαθούν.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ