2013-04-21 13:14:44
Φωτογραφία για «Γλιστράνε» προς τη Ρωσία οι «φίλοι της Συρίας»;
Ισχυρή αίσθηση ότι οι «Φίλοι της Συρίας» έχουν αποδεχθεί την ανελαστική ρωσική απαίτηση να συμμετάσχει κανονικά ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση στη Συρία και η αποχώρησή του να μην τίθεται ως προϋπόθεση έναρξης διαπραγματεύσεων και κατάπαυσης του πυρός, δόθηκε στη συνάντηση που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Παρόν ήταν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, μια παρουσία με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Οι χώρες που αποτελούν τους «Φίλους της Συρίας» κάλεσαν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης με βάση το ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί μετά τη συνάντησή τους στη Γενεύη της Ελβετίας στις 30 Ιουνίου 2012, υπό τον πρώην ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν.

Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση περιέχει δεσμεύσεις των χωρών να μην πέσουν σε «λάθος χέρια» τα όπλα που λαμβάνουν για να πολεμούν τον συριακό στρατό, αφού η «εκπρόσωπος» της Αλ Κάιντα στον εμφύλιο της Συρίας, οργάνωση Αλ Νούσρα, είναι ανεξέλεγκτη DEFENCEPOINT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ