2013-04-21 13:30:03
Φωτογραφία για «Ξοδέψαμε χρόνο αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις»
Λάθη και στην τρόικα χρεώνει η Ντόρα Μπακογιάννη

Αιχμές όσον αφορά την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και την τρόικα για αθέτηση των συμφωνηθέντων αφήνει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής.

«Θεωρώ ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα προ ημερών και αυτό είναι θετικό. Θα μπορούσε όμως η απόφαση αυτή να είχε ληφθεί πριν από οκτώ μήνες για να μπορέσουμε σήμερα να δώσουμε πιο αποτελεσματικά τη μάχη για την πραγματική οικονομία».

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση σπατάλησε διαπραγματευτικά όπλα και ξόδεψε κεφάλαιο, ενώ μιλά και για τα λάθη της τρόικας.

«Και η τρόικα έχει κάνει τα δικά της λάθη. Υπάρχουν καθυστερήσεις και των δανειστών κάτι που θέτει θέμα αξιοπιστίας για αυτούς. Εννοώ π.χ. ότι ενώ οι δανειστές θα έπρεπε να είχαν αποφασίσει μέχρι φέτος τον Μάρτιο για τη μετακύλιση των λήξεων των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν δεν το έχουν κάνει ακόμα»


Ξεκαθαρίζει ότι δεν την ενδιαφέρει να υπουργοποιηθεί, απαντώντας αρνητικά στην ερώτηση αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

«Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω με όποιες δυνάμεις έχω να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τη δύσκολη αυτή κατάσταση» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη και τονίζει ότι διαφοροποιείται από την στρατηγική της έντασης με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και για το όφελος της χώρας πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, όπως συνέβαινε ακόμη και σε εποχές μεγαλύτερης πόλωσης. Χρειάζεται να γίνει προσπάθεια δημιουργίας μιας τουλάχιστον βασικής εθνικής συμφωνίας για το μέλλον της χώρας. Εννοώ να συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον πυρήνα της Ευρώπης, να παραμείνει στο ευρώ, να μειώσει το διαρθρωτικό της χρέος κ.λπ.»
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ