2013-04-21 19:16:03
Φωτογραφία για Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι για τα ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους στη Γαλλία
Χθες ξεκίνησε η δίκη των πέντε Γάλλων στελεχών της εταιρείας που κατηγορείται για διάθεση στην αγορά ελαττωματικών εμφυτευμάτων στήθους Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ζαν-Κλοντ Μας και τέσσερα στελέχη της αντιμετωπίζουν έως και πενταετή ποινή φυλάκισης για απάτη.

Ύστερα από πολυάριθμες καταγγελίες για εμφυτεύματα της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) που υπέστησαν ρήξη, περισσότερες από 13.500 Γαλλίδες υποβλήθηκαν σε επέμβαση για την αφαίρεσή τους.

Το 2011 η γαλλική κυβέρνηση συμβούλευσε τις γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα, όταν αποδείχτηκε ότι η PIP απέκρυπτε το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε φτηνή, βιομηχανική σιλικόνη, μη εγκεκριμένη για ιατρική χρήση, για την παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος.

Σε ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας για την ασφάλεια των προϊόντων υγείας της Γαλλίας αναφέρεται ότι 3.188 γυναίκες κατήγγειλαν πως τα εμφυτεύματα που τους είχαν τοποθετηθεί υπέστησαν ρήξη, ενώ υπολογίζεται ότι προϊόντα της PIP έχουν εμφυτευτεί σε 30.000 γυναίκες.

Παγκοσμίως, ο αριθμός των γυναικών με εμφυτεύματα στήθους της εν λόγω εταιρείας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 400.000. Εφησυχαστικό είναι το γεγονός ότι κλινικές εξετάσεις έδειξαν ότι, για τις γυναίκες που είχαν τοποθετήσει τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου δεν είναι μεγαλύτερος σε σχέση με εμφυτεύματα άλλης εταιρείας.
vivanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ