2013-04-21 22:07:07
Φωτογραφία για «Δεν απαιτούμε για τις γερμανικές απoζημιώσεις τις διεκδικούμε…»
Οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα μέσα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να μας θυμίσουν ότι έφτασε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου, όχι να παρακαλέσουμε αλλά να διεκδικήσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.

Παρά τις πολλές συζητήσεις, τις ενημερωτικές ημερίδες για το εν λόγω θέμα, τις τοποθετήσεις ξένων και Ελλήνων επιστημόνων που συμφωνούν στο δικαίωμα της Ελλάδας να διεκδικήσει ό,τι δικαιούται, την ενεργοποίηση διαφόρων φορέων και οργανώσεων που ζητούν από την πολιτεία να πράξει τα ανάλογα προς την επίλυση του θέματος, ωστόσο δεν υπήρξε ακόμα ουσιαστική πολιτική βούληση από καμία Κυβέρνηση για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Η παρελκυστική πολιτική που ακολουθούνταν από τις εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις προσπαθούσε να αποσιωπήσει το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ωστόσο, η αναζωπύρωση του θέματος με πολιτικούς λεονταρισμούς για λόγους εντυπωσιοθηρικούς που έχουν στόχο την αποπροσανατόλιση της κοινής γνώμης, δεν θα φέρει τα θεμιτά αποτελέσματα
. Η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αποβάλλει τα φόβητρα της Γερμανίας που λειτουργεί επιβάλλοντας το συμφέρον του ισχυρού της Ευρώπης, να τοποθετηθεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα πάνω στο ζήτημα, να συμφωνήσει σε μια κοινή στρατηγική επίλυσης με τα υπόλοιπα κόμματα και να μην απεμπολήσει τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα πληγώθηκε βαθύτατα από την επεκτατική πολιτική της τότε ναζιστικής Γερμανίας. Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την Πατρίδα .Το οφείλουμε στους ανθρώπους που κατέθεσαν την ζωή τους ενέχυρο της ελευθερίας της Ελλάδας, στους ανθρώπους που βίωσαν και έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες της θηριωδίας του Ναζισμού στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας! Επιβάλλεται να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων αλλά και η ιστορική αλήθεια! Δεν επαιτούμε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις διεκδικούμε όλοι οι Έλληνες μαζί!

Με εκτίμηση

Γιώργος Δρακούλης

Συντονιστής Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ