2013-04-22 08:32:40
Φωτογραφία για Απολογούνται οι επιστάτες της Νέας Μανωλάδας
Απολογούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή οι συλληφθέντες της Νέας Μανωλάδας, ηλικίας 21, 27 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ κατά των αλλοδαπών εργατών σε καλλιέργεια φράουλας της περιοχής.

Σε νοσοκομείο του Πύργου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 57χρονος επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης της καλλιέργειας, που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Σε βάρος των τριών επιστατών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις ήταν σε αυτοάμυνα καθώς οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, ενώ ο δικηγόρος των δύο άλλων δύο ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε σκοπός να γίνει ζημιά.

Αξίζει να σημειωθεί ο 27χρονος ήταν εκ των πρωταγωνιστών και σε άλλο περιστατικό κακοποίησης αλλοδαπού τον Αύγουστο 2012, με θύμα τότε αιγύπτιο εργαζόμενο στις καλλιέργειες φράουλας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, ωστόσο η δίκη του εκκρεμεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ