2013-04-22 11:24:04
Φωτογραφία για Σύσκεψη αρχηγών θέλει ο Βενιζέλος
Νέα τρικυμία στην κυβέρνηση προκαλεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα, με το ΠΑΣΟΚ να ζητεί να ενταχθούν και οι προτάσεις που έχει καταθέσει για την ανεργία.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το πολυνομοσχέδιο.

Το Μαξίμου, όμως, δεν θεωρεί σκόπιμη μια νέα σύσκεψη ιδιαίτερα από θέμα χρόνου.

Αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γι΄παννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη συνάντηση το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει να περιληφθούν στο νομοσχέδιο οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία, ως θετικές.


Παράλληλα, αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του πρωθυπουργού να συσταθούν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών.

Όπως σημειώνουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί λάθος να εστιαστεί η δημόσια συζήτηση στην απόφαση διότι μια τέτοια συζήτηση «θα ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να συμπεριλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα».

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ