2013-04-22 13:02:03
Φωτογραφία για Εθελοντική Ανακαίνιση Γυμνασίου Άνοιξης
Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Άνοιξης, εξειδικευμένοι γονείς-μέλη, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου, πραγματοποίησαν επιθεώρηση στους χώρους του σχολείου με σκοπό την καταγραφή ελλείψεων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας (ΥκαιΑ) και γενικότερα ελλείψεων ως προς τις κτιριακές υποδομές (ΚΥ) του σχολείου που επηρεάζουν και την ομαλή λειτουργία του. Τα ευρήματα και οι ελλείψεις παρουσιάσθηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου με λεπτομέρεια, σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη, τον Πρόεδρο της Β'βάθμιας Σχολ. Επιτροπής κ. Παλιγγίνη και τη Διευθύντρια του σχολείου κα Κρεμμύδα

Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι κάποιες από αυτές απαιτούν εξειδικευμένα συνεργεία, κάποιες απαιτούν εκπόνηση έργου από πλευράς Δήμου και κάποιες μπορούν να γίνουν άμεσα με εθελοντική πρωτοβουλία γονέων και παιδιών, καθόσον δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.


Οι τρεις φορείς συμφώνησαν τα παρακάτω:

α. Να σταλεί έγγραφο στο Δήμο με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης υπογεγραμμένο από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο, προκειμένου να δρομολογήσει ο Δήμος τα έργα που απαιτούν εξειδικευμένες διαδικασίες.

β. Να καταγραφούν όλα τα αναλώσιμα υλικά που απαιτούνται για την άμεση αποκατάσταση των μικροεπισκευών και τη συντήρηση, τα οποία θα διατεθούν από το Δήμο (χρώματα, ηλεκτρολογικό υλικό, βρύσες, πλακάκια, μπετούγιες, κλειδαριές κτλ), προς το σύλλογο.

γ. Να συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών και να αναλάβουν να οργανώσουν δράση ανακαίνισης του σχολείου, στο πλαίσιο της εθελοντικής ευαισθητοποίησης, της φροντίδας του χώρου και της συλλογικής συνεισφορά των γονέων στο χώρο των παιδιών τους.

Για το σκοπό αυτό την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και ώρα 08.30, με πρωτοβουλία τού συλλόγου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση για την ανακαίνιση και τις μικρο επισκευές στις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους και το προαύλιο (βάψιμο αιθουσών, βάψιμο καγκέλων παραθύρων ισογείου, αντικατάσταση λαμπτήρων, μπριζών, βρυσών, πλακάκια, διαμόρφωση παρτεριών, φύτεμα, επισκευές πάγκων κτλ). Ο Δήμος θα διαθέσει εκτός από τα υλικά και 2 τεχνίτες εξειδικευμένους για ηλεκτρολογικά και επισκευές. Απαραίτητη είναι όμως η συμμετοχή η δική μας και των παιδιών μας.

“Ο ρόλος του συλλόγου γονέων δεν είναι να υποκαταστήσει τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά κάνοντας το αυτονόητο, να προλαμβάνει καταστάσεις και παραλήψεις, να αναδεικνύει προβλήματα και με την συνεισφορά του να γίνετε μέρος της λύσης τους. Τα δημόσια χρήματα με σωστή διαχείριση και εποπτικό έλεγχο σε συνδυασμό με εθελοντική προσφορά, αρκούν.

Παράλληλα με την ανακαίνιση την ίδια μέρα θα οργανωθεί από το σύλλογο και το φαγητό των συμμετεχόντων με ψησταριές, μπουφέ, αναψυκτικά κτλ, σε μια διαρκεί προσπάθεια του συλλόγου να γνωριστούμε μεταξύ μας και να αναπτύξουμε δεσμούς επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, πιστεύουμε ότι τέτοιες δράσεις δίνουν την ευκαιρία να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας...αλλά μέρος μιας οικογένειας...ενός συνόλου.

Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε από το χρόνο μας!!!

Μάριος Λουκάτος

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Άνοιξης” Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ