2013-04-22 15:50:06
Φωτογραφία για Ο Άνθιμος τα «έψαλλε» για το έγκλημα της Μανωλάδας - Δείτε video
Δεν έκρυψε τον αποτροπιασμό και την οργή του για τα όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, που από άμβωνος χαρακτήρισε «απάνθρωπο έγκλημα» την πράξη των επιστατών που πυροβόλησαν τους μετανάστες που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

«Είναι αχαρακτήριστο αυτό που έγινε» είπε ο Μητροπολίτης. «Δεν μπορεί να συγχωρηθεί αυτό είναι απάνθρωπο» συμπλήρωσε, λέγοντας πως «Παράνομοι είναι βέβαια, (σ.σ. οι μετανάστες) αυτό όμως δεν μας δικαιολογεί να κάνουμε ότι έκαναν αυτοί οι συμπατριώτες μας».

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ

Ο Μητροπολίτης που σε κάθε αποστροφή του λόγου του, καταδίκασε την πράξη των επιστατών λέγοντας μάλιστα πως «Όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην πατρίδα μας είναι δικοί μας», εξέφρασε την αντίθεση του στην συνολική «τιμωρία» της περιοχής.

«Δεν μπορεί να καταστρέφεται μια περιοχή εξαιτίας του σφάλματος δυο τριών ανθρώπων» σημείωσε, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη φράση «Εξαιτίας ενός μικροβίου δεν γίνεται να καταστρέψουμε όλο το σώμα, να κάψουμε όλο τον οργανισμό».

Ο κ. Άνθιμος άφησε και μια αιχμή για την Μητρόπολη Ηλείας στην οποία ανήκει η περιοχή. Χωρίς να κατονομάσει είπε πως «Εγώ αν ήμουν κοντά θα τους είχα ήδη βοηθήσει ως Εκκλησία. Και για τις περιπέτειες τους στο νοσοκομείο και για τις ελλείψεις τους και όλα. Δεν είναι πολλά παιδιά. Κρίμα είναι!».

Πηγή: dogma
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ