2013-04-22 17:37:17
Φωτογραφία για Ρουμανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Εισαγγελείς της ρουμανικής Διεύθυνσης Ερευνών κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) και μέλη της δικαστικής αστυνομίας εξάρθρωσαν εγκληματικό δίκτυο που αποκόμισε μεγάλα οικονομικά οφέλη από φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μέλη του δικτύου που κατηγορείται για μη απόδοση φόρων ύψους 22,5κ. ευρώ είναι επτά υπήκοοι Ρουμανίας, Λιβάνου και Ιταλίας.

Η DIICOT διενήργησε έρευνες σε σπίτια μελών του δικτύου και στις έδρες των εταιριών τους στο Βουκουρέστι και στις επαρχίες Μπουζάου, Κονστάντζα, Γκόρι και Μποτοσάνι. “Ο Λιβανέζος υπήκοος Σαΐντ Μπαακλίνι, 50 ετών, άμεσα και έμμεσα, με μεσάζοντες από διάφορες εταιρείες στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στο Λίβανο και στον Παναμά, όπου είχε δημιουργήσει εικονικές επιχειρήσεις και προέβαινε σε αγορές και μεταπωλήσεις ακινήτων και προϊόντων, δεν κατέβαλε φόρους στο ρουμανικό κράτος” σημειώνεται στην ανακοίνωση της DIICOT.

Στην έδρα της DIICOT, στο Βουκουρέστι, έχουν οδηγηθεί για ανάκριση συνολικά 11 άτομα και οι εισαγγελείς θα προχωρήσουν στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον εκείνων που θα κριθούν ένοχοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ