2013-04-22 22:14:00
Φωτογραφία για Κάθειρξη 8 ετών σε πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος για... μπραβιλίκια
Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται για πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Χαριλάου, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το διάστημα από το 2002 έως το 2005, εκβίαζε καταστηματάρχες της περιοχής με αντάλλαγμα χρήματα προκειμένου να μην υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους οι επιχειρήσεις τους.

Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες δύο επιχειρηματιών, από τους οποίους ο απόστρατος αστυνομικός φέρεται να εισέπραξε 36.000 ευρώ και 600 ευρώ, αντίστοιχα. Εκτός από χρήματα όμως κατηγορείται ότι λάμβανε και διάφορα “δωράκια” από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι κρέας.

Ο ίδιος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για “σκευωρία”.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο συγκεκριμένος αστυνομικός απασχολεί τη δικαιοσύνη. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και πάλι για εκβίαση, και του επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ζήτησε δανεικά από ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ