2013-04-22 22:46:06
Φωτογραφία για Κοινή άσκηση Κύπρου-Ισραήλ
Κοινή άσκηση Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή έξι πλοίων του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, αρχίζει αύριο. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και έχει σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των δύο χωρών.

Ο ελλιμενισμός των πολεμικών πλοίων πέντε περιπολικών 25 μέτρων το καθένα και μιας πυραυλάκατου 60 μέτρων, έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το σενάριο της άσκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ανοικτά της Λεμεσού, προνοεί τη διάσωση πλοίου και ναυαγών, και η επιχείρηση θα συντονίζεται από το κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας και Χάϊφα.

Η μεταφορά των ναυαγών και τραυματιών θα γίνει και με εναέρια μέσα, γι’ αυτό και θα συμμετάσχουν τα ελικόπτερα της αεροπορίας και της αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ επισκέφθηκαν ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Άμυνας, ο Αρχηγός της Ε.Φ., ο διοικητής του Ναυτικού, και ο δήμαρχος της πόλης.


Είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται σε λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ενέργεια αυτή γίνεται μερικές εβδομάδες πριν από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς που άπτονται της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.enikos.gr/international/139170,Koinh_askhsh_Kyproy-Israhl.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ