2013-04-22 22:36:04
Φωτογραφία για Τσιγάρο: Ένας ακόμη λόγος να το κόψετε!
Εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες που συνεπάγεται το κάπνισμα, Σουηδοί επιστήμονες συμπέραναν άλλον έναν κίνδυνο που διατρέχουν οι καπνιστές Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα χρόνια που καπνίζει κάποιος αλλά και ο αριθμός των τσιγάρων που κάνει μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μάλιστα διαπίστωσαν ότι υπάρχει διπλάσιος κίνδυνος ακόμη και για αυτούς που κάπνιζαν από 1-7 τσιγάρα ημερησίως.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης μελέτησαν 34.000 γυναίκες (54-89 ετών), εκ των οποίων οι 220 είχαν ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι σουηδοί επιστήμονες αφού ανέλυσαν τα στοιχεία από τις 34.000 γυναίκες συνέκριναν αυτές που δεν κάπνιζαν καθόλου με εκείνες που κάπνιζαν για αρκετά χρόνια. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσο περισσότερο κάπνιζε μια γυναίκα (αριθμός τσιγάρων και χρόνια καπνίσματος) τόσο μεγάλωνε και η πιθανότητα να εμφανίσει τη συγκεκριμένη νόσο.

Τέλος, οι επιστήμονες επισήμαναν ότι μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος να εμφανίσει κάποιος ρευματοειδή αρθρίτιδα αν κόψει το τσιγάρο. Τόνισαν μάλιστα ότι 15 χρόνια μετά από τη διακοπή του καπνίσματος οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος μειώνονται περίπου κατά 33% .

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έντυπο Arhritis reaserch and therapy.
iasy.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ