2013-04-23 06:27:03
Φωτογραφία για Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Καλαμπάκας
Τη χρηματοδότηση ενός νέου έργου από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 3,35 εκ. ευρώ, που συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών Πρόνοιας στην Π.Ε Τρικάλων ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ειδικότερα, εντάσσεται το έργο : «Κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων», προϋπολογισμού 3,35 εκ. Ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Τρικάλων) και Κύριο του έργου την Ι. Μητρόπολη.

Το έργο «Κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων» αφορά στην ανέγερση κτιρίου και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα Τρικάλων.

Το οικόπεδο, εντός του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί το κτίριο, είναι επιφάνειας 4,4 τ.μ. και βρίσκεται νότια του οικισμού της Καλαμπάκας. Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο, συνολικού εμβαδού 870 τ.μ. Στο ισόγειο αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι μία [21] κλίνες (δέκα [10] δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης), οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και στο υπόγειο αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις.


Προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου, πλήρως εξοπλισμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η υλοποίηση του έργου συμβάλει στην προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον τομέα της διαβίωσης των δύο ειδικών κοινωνικών ομάδων (Ηλικιωμένοι, Άτομα με Νοητική Υστέρηση) βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αλλά και των οικογενειών τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ