2012-04-02 22:15:11
Φωτογραφία για Συμφωνεί η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος με τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών
Τη θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών βρήκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην συνάντηση που είχε σήμερα, με την Ευρωπαία Επίτροπο Eσωτερικών Υποθέσεων κ. Σεσίλια Μάλστρομ, στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα πρόσθετα δραστικά μέτρα που δρομολογεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Malmstrom αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας χώρων υποδοχής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και επεσήμανε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τους κοινοτικούς πόρους, που έχουν διατεθεί για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας. Ο Υπουργός, ευχαρίστησε θερμά την Ευρωπαία Επίτροπο για την επιτυχή συνεργασία τους στο μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ η κ. Malmstrom, επεσήμανε ότι «η χρηματοδότηση των κέντρων, προϋποθέτει να παραμείνει η Ελλάδα, πιστή στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία».


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη σταθερά ισχυρή πολιτική βούληση της χώρας μας να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, την αναμόρφωση του Ασύλου και τη διαχείριση των συνόρων – Schengen.

Επιπλέον, ζήτησε την ουσιαστική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση και λειτουργία κέντρων παραμονής, πέραν των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ελληνικού Σχεδίου Δράσης. Κατά την εισήγησή του ο Υπουργός, έθεσε ζητήματα πρώτης προτεραιότητας μεταξύ των οποίων: τις συμφωνίες επανεισδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και άλλες τρίτες χώρες, τη μεταρρύθμιση της συμφωνίας Schengen, την αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ, το νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου.
prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ