2013-04-24 06:18:03
Φωτογραφία για Σχεδίαζαν «χτύπημα» στη Νέα Υόρκη;
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους τα αδέρφια Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι σχεδιάζαν να πραγματοποιήσουν και άλλες επιθέσεις, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο επόμενος στόχος να ήταν η Νέα Υόρκη, σε περίπτωση που ο 26χρονος είχε καταφέρει να μείνει ζωντανός μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει παρουσιάσει βελτίωση.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον άνθρωπο του οποίου τα δύο αδέρφια κράτησαν το αυτοκίνητο την Πέμπτη το βράδυ, πριν τραυματιστεί θανάσιμα ο Ταμερλάν. Το θύμα μιλάει λίγα έως καθόλου Αγγλικά, ωστόσο οι αρχές τον πίεσαν προκειμένου να θυμηθεί λέξεις που μπορούσε να αναγνωρίσει, από όσα άκουσε από τους αδερφούς Τσαρνάεφ στις συζητήσεις τους. Μάλιστα, πληροφορίες από το CBS αναφέρουν πως αρχικά καυχήθηκαν μιλώντας Αγγλικά στο θύμα για τον ρόλο που έπαιξαν στις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ενώ στη συνέχεια μιλούσαν ρωσικά. Το θύμα ανέφερε πως «η μοναδική λέξη που μπόρεσα να αναγνωρίσω είναι το Μανχάταν», κάτι που έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.


Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η ανάκριση των αστυνομικών στον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος εξακολουθεί να απαντά από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μπορεί να πει μία λέξη κάθε φορά. Μέχρι στιγμής, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο αδερφός του τον οδήγησε στο να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις και ότι η επίθεση κυρίως οργανώθηκε από το διαδίκτυο, όπου οι δύο τους έψαξαν να βρουν οδηγίες. Οι έρευνες μέχρι τώρα έχουν δείξει πως είναι μικρή η πιθανότητα να υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση πίσω από το χτύπημα.

Στο μεταξύ, η Κάθριν Ράσελ, η χήρα του Τσετσένου Ταμερλάν Τσαρνάεφ που θεωρείται, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, ως ο βασικός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης, την περασμένη εβδομάδα, «κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει τις ομοσπονδιακές αρχές στις έρευνές τους, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της. «Κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην έρευνα», είπε ο Αμάτο Ντελούκα, ένας εκ των δικηγόρων της Ράσελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. «Η πληροφορία για την ανάμιξη του συζύγου της και του γαμπρού της προκάλεσε σοκ σε όλους», πρόσθεσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ