2013-04-28 09:11:06
Φωτογραφία για H βίλα που... μπαινόβγαινε στην επένδυση Πατρινού επιχειρηματία
Η ανακοίνωση της έναρξης εκτεταμένων ερευνών σε ολόκληρη τη χώρα, από τα κατά τόπους ΣΔΟΕ, σε εφαρμογή αντίστοιχης εντολής των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, για σκανδαλώδεις περιπτώσεις επιδοτήσεων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, φαίνεται πως άνοιξε τα στόματα και ήδη έχουν πολλαπλασιαστεί οι σχετικές καταγγελίες.

Έτσι, στο attacktv έφτασε καταγγελία για περίπτωση επιχείρησης που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και η οποία είχε υποβάλει προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρόταση επιδότησης, όπου περιλαμβάνονταν αφενός η οικοδόμηση μιας βίλας και αφετέρου η αγορά οχημάτων τύπου τζιπ.

Ο "μανδύας" υπό τον οποίο παρουσιαζόταν η χρηματοδότηση ανέγερσης βίλας ήταν αυτός της "στέγασης και αναψυχής του προσωπικού". Κι αυτό γινόταν γα τον απλούστατο λόγο ότι αυτού του είδους η δαπάνη θεωρούνταν επιλέξιμη με βάση τα κριτήρια που έθετε ο Αναπτυξιακός Νόμος.


Η έγκριση και η αίτηση εξαίρεσης

Πράγματι, η ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό εγκρίθηκε από την Περιφέρεια -προ της εποχής Κατσιφάρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, πριν από εννιάμιση μήνες περίπου, είχαμε μια αιφνίδια εξέλιξη, καθώς ο ίδιος ο υποψήφιος επενδυτής ζήτησε και τελικά εξαιρέθηκε από την επένδυση το τμήμα εκείνο που αφορούσε το κτίριο "στέγασης και αναψυχής των εργαζομένων". Προς το παρόν, είναι άγνωστο τι ακριβώς ήταν εκείνο που τον ώθησε να στερήσει τέτοια... χαρά από τους εργαζομένους του. Αν, δηλαδή, είχε κάποιο προμήνυμα αντιδράσεων ή αν τον προέτρεψαν υπηρεσιακά στελέχη, φοβούμενα μήπως "εκτραπεί" η συγκεκριμένη υπόθεση σε σκάνδαλο, δεδομένων και των ιδιαίτερα ευαίσθητων περιστάσεων που διανύουμε ως χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η βίλα μπορεί να εξαιρέθηκε από την επένδυση, αλλά η αγορά των τζιπ φέρεται να εντάχθηκε κανονικά...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ