2013-04-28 19:47:21
Φωτογραφία για Στο χέρι της Tρόικας το κατά πόσο θα γλυτώσουν το χαράτσι όσοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας
Θετική κατάληξη φαίνεται ότι είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την Τρόικα για την διεύρυνση των κοινωνικών κριτηρίων βάσει των οποίων εξαιρούνται νοικοκυριά από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας -όπως αυτό ορίζεται από την Eurostat- θα εξαιρεθούν από την επιβολή του τέλους με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει και η οποία θα καθορίζει με ακρίβεια τα κριτήρια. Ειδικότερα θα αφορά ακίνητα που αποτελούν κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία προσώπων που απειλούνται με φτώχεια.

Θα εξειδικευτούν τα κριτήρια καταβολής του φόρου ακινήτων ώστε να προβλεφθούν πιθανώς περισσότερες δόσεις ή και απαλλαγή των ιδιοκτητών από την καταβολή τους, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαβίωση των ίδιων ή των οικογενειών τους.

Σημειώνεται ότι το όριο της Eurostat κάτω από το οποίο υπάρχει «κίνδυνος φτώχειας» ορίζεται στο 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος, μετά τις πληρωμές από την πλευρά του κράτους (π.χ. συντάξεις ή επιδόματα). Να σημειωθεί ότι η σχετική πρόταση ανήκει στην κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη της ΔΗΜΑΡ η οποία έχει καταθέσει και σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Επίσης δεκτό έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την καταπολέμηση της ανεργίας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το άρθρο προβλέπει την προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, βάση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Πηγή: newmoney
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LockscreenToggles: Cydia tweak new
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LockscreenToggles: Cydia tweak new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ