2013-04-30 11:19:04
Φωτογραφία για ΟΑΕΕ: Στις συντάξεις πήγε το βοήθημα για τους άνεργους
της Άννης Καρολίδου

Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γωγώ Κωτίδου εγγυάται για την κανονική καταβολή του επιδόματος το 2013, σε όλους τους δικαιούχους Στις συντάξεις πήγαν τα χρήματα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλαν στη διετία 2011 – 2012, σαν βοήθημα στους ανέργους αυτοαπασχολούμενους, δήλωσε η διοικητής του ΟΑΕΕ. Γωγώ Κωτίδου, παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή και απαντώντας έτσι, το ερώτημα που θέτει ξανά και ξανά ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Αυτό το οποίο εγγυόμαστε είναι, ότι το επίδομα στους ανέργους ελεύθερους επαγγελματίες θα καταβάλλεται για το 2013 σε όσους απευθύνονται στον ΟΑΕΔ και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος» και προσθέτει η κ. Κωτίδου.

«Οι οργανώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και των εμπόρων, γνωρίζουν πού πήγαν τα χρήματα, αυτά τα 10 ευρώ της μηνιαίας εισφοράς, στην προηγούμενη διετία. Αλλά και εάν δεν είχαν διατεθεί για τις συντάξεις, δεν θα είχαν χορηγηθεί σαν βοήθημα προς τους ανέργους, γιατί τέτοιo πρόγραμμα δεν είχε ανοίξει, οπότε θα τοποθετούνταν σε έναν ιδιαίτερο κωδικό».


Την παραπάνω απάντηση έδωσε στη Voria.gr η κ. Κωτίδου, η οποία εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε το πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ στην καταβολή συντάξεων, λέγοντας ότι «και αυτό το μήνα οι συντάξεις καταβάλλονται κανονικά».

Βεβαίως, το ερώτημα είναι γιατί δεν λήφθηκαν εγκαίρως τα μέτρα για να αποδίδονται αυτά τα 10 ευρώ της εισφοράς, που συνολικά για τη διετία 2011- 2012, εκτιμάται ότι ίσως και να ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Μήπως τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ηθελημένα καθυστέρησαν το θέμα, προκειμένου η θεσμοθετημένη αυτή εισφορά ( Ειδικός Λογαριασμός Αλληλεγγύης που συστάθηκε στον ΟΑΕΔ με το Ν. 3986/2011), να πηγαίνει, σαν ελάχιστον οβολός, στον ελλειμματικό ΟΑΕΕ, για την πληρωμή των συντάξεων;

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΕ θα είχε παύσει από πολλού να καλύπτει τους ασφαλισμένους του, αν δεν επιχορηγούνταν από το κράτος. Άλλωστε το 45% των ασφαλισμένων του Ταμείου, δηλώνει αδυναμία να καταβάλλει τις εισφορές του.

Eν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται η Voria.gr, το δ.σ. του Ταμείου των Αυτοαπασχολουμένων, απέχει πολύ από του να είναι... ικανοποιημένο από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς από εκεί που κυνηγούσε ρύθμιση για 60 ή, ακόμη και 72 δόσεις, μόλις που πέρασε από την τρόικα το 48μηνο.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ